Spread the love

artmania

Festivalul ARTmania anunta primul headliner pentru 2013: Within Temptation, una dintre cele mai faimoase trupe rock din lume. Celebrii pentru show-urile lor extravagante, un amestec sublim de eleganta cu o interpretare melodramatica si puternice compozitii „metal”, artistii olandezi vor urca pe scena din Sibiu, vineri 9 august.

Fondata in 1996 de chitaristul Robert Westerholt si fermecatoarea soprana Sharon den Adel, Within Temptation s-a facut imediat remarcata ca fiind una dintre cele mai carismatice trupe de „symphonic gothic metal” din istoria muzicii ultimei decade.

Ceea ce a scos cu adevarat la lumina giuvaerele olandeze a fost cel de-al doilea album, „Mother Earth” (2000), care a atras o vizibilitate mult mai mare din punct de vedere comercial, inregistrand vanzari de 2.8 milioane CD-uri si DVD-uri lansate in 48 de tari, 30 de premii Gold and Platinum, 2 premii MTV European Music Awards, 2 premii World Music Awards si multe alte semne ale unei evolutii incununate de succes.

Turneele intensive completate de o munca de studio plina de pasiune si urmatoarele doua discuri, „The Silent Force”(2004) si „The Heart Of Everything”(2007), au marit numarul fanilor din intreaga lume si au stabilit noi standarde in zona rockului si metalului simfonic.

Odata cu lansarea DVD-ului „Black Symphony”, care prezenta cel mai ambitios concept de live show la momentul respectiv, Within Temptation a devenit o figura legendara a scenei internationale de symphonic metal. „Black Symphony”, un concert senzational care a avut loc pe 7 februarie 2008, a fost filmat pe Ahoy Arena, in Rotterdam, unde Within Temptation a performat in fata a 10.000 de spectatori, alaturi de Metropole Orchestra, corul clasic Pa’dam si impreuna cu invitati speciali precum Keith Caputo (Life of Agony), Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering) si George Oosthoek (Orphanage). Maretia spectacolului a fost sporita de prezenta unor performeri acrobati, de minunatele costume si a fost intensificata de jocul de lumini si efectele pirotehnice surprinzatoare.

Cel mai recent album „The Unforgiving”, marcheaza o schimbare radicala in ceea ce priveste muzica si imaginea Within Temptation, aducand o noua perspectiva asupra universului plin de diversitate si versatilitate al trupei. Bazat pe un background muzical multilateral, LP-ul cu numarul cinci dovedeste placerea de explorare a sound-ului, rezultand intr-un material fascinant care se detaseaza de o abordarea muzicala simfonica si penduleaza intre teme „gothic metal” si piese cu influenta pop, mai potrivite pentru radio.

Noua orientare vizuala se regaseste nu doar pe coperta albumului, ci si intr-o carte de benzi desenate, iar cele trei clipuri ale pieselor „Faster”, „Shot In The Dark” si „Sinéad” imprima discului un plus de dramatism si dinamicitate.

„Se dovedeste ca exista un motiv pentru care sound-ul The Unforgiving este cinematografic: trupa a lansat o serie de scurtmetraje (si chiar o carte de benzi desenate), soundtrack-ul lor fiind constituit din piesele de album. Un album de concept care nu se lasa incarcat de poveste este o raritate, dar este ceea ce Within Temptation a reusit sa creeze prin The Unforgiving.”- www.allmusic.com

„Nu am vrut sa scoatem un album de concept traditional, in care pur si simplu inventezi o poveste si scrii versurile ca s-o prezinti. Ceea ce ne-a inspirat sa scriem un vers sau un cantec este ceea ce am facut in trecut, cand am citit o carte sau am vazut un film si aceasta este abordarea pe care ne-am dorit-o. Avem 12 piese si un sountrack pentru poveste.”, explica Westerholt.

In noiembrie 2012, Within Temptation a avut inca o aparitie live de exceptie, intr-un show extraordinar numit „Elements”, acompaniata de Il Novecentro Orchestra si o multime de artisti de exceptie, invitati special pentru a sarbatori cea de-a cincisprezecea aniversare a trupei.

Pregatiti-va sa fiti surprinsi de un performance impresionant marca Within Temptation si sa va lasati fermecati de vocea angelica a lui Sharon, vineri 9 august, in Piata Mare din Sibiu.

De opt ani, Festivalul ARTmania reuneste artisti din toate colturile lumii, promovand schimbul intercultural intr-unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Europa de Est: Sibiu. Cu sprijinul partenerilor sai, platforma culturala ARTmania ofera iubitorilor de arta un program cultural variat ce include concerte, expozitii, workshop-uri si alte evenimente dedicate artelor frumoase. In 2013, Festivalul ARTmania are loc in perioada 5-11 august si este cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Biletele si abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achizitionate de pe shop.artmania.ro din orice tara, iar pentru publicul din Romania acestea sunt disponibile si in reteaua Eventim si pe myticket.ro, la pretul de 80 lei/abonament si 70 lei/zi, pana la sfarsitul lunii februarie, ajungand la 150 lei/abonament si 100 lei/zi in perioada festivalului.

Urmariti www.artmaniafestival.ro si facebook.com/ARTmania.Festival pentru a afla ultimele noutati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.