Spread the love

queensrycheFormatia americana va sustine un concert pe 20 octombrie 2013 la Turbohalle din Bucuresti. Trupa va promova noul album, “self-titled”, lansat ieri, 24 iunie 2013, prin intermediul casei de discuri Century Media. Albumul poate fi ascultat sau descarcat la linkurile de mai jos. EVenimentul va fi organizat de catre Promusic Events si Maximum Rock Magazin (Producator Nelu Brindusan). Pretul biletelor va fi anuntat in scurt timp.

ZONGA: http://www.zonga.ro/album/mnta84617767
DEEZER: http://www.deezer.com/ro/album/6661380
ITUNES: http://goo.gl/5FCFi

Last.fm link: http://www.last.fm/event/3628510+Queensr%C3%BFche+at+Turbohalle+on+20+October+2013

Afis Queensryche web

“De-a lungul evolutiei metalului, au existat doar cateva trupe care au definit un gen. Queensryche este pentru progressive ceea ce a fost Black Sabbath pentru heavy-metal” Metal Hammer Germany.

Metalul progresiv este unul dintre cele mai complexe si dificile genuri muzicale. Pentru a canta in acest stil, si a o face bine, este nevoie de virtuozitate, originalitate si mult curaj.

De aceste calitati – plus inca multe altele – a dat dovada legendarul grup QUEENSRYCHE, creditat, de alta, drept unul dintre “parintii fondatori” ai metalului progresiv modern.

Formatia s-a nascut in 1982 in Bellevue, Washington si a starnit o adevarata revolutie sonica, devenind rapid o trupa-referinta pentru muzica grea a secolului XX.

Materialul din 1988 intitulat “Operation: Mindcrime” este considerat si acum un stalp de rezistenta al genului progresiv si un “manual” sonor pentru toate formatiile care vor sa abordeze acest “idiom” sofisticat.

Nu foarte multe trupe metal se pot lauda ca au fost nominalizate la Premiile Grammy, dar Queensryche a bifat si acest capitol, primind, de-a lungul vremii, 3 nominalizari.

Line-up-ul original al Queensryche a constat in Geoff Tate – voce, Chris DeGarmo – chitara, Michael Wilton – chitara, Eddie Jackson – bas si Scott Rockenfield – tobe.

Intre timp, ca in orice trupa, au mai existat schimbari. DeGarmo a parasit formatia in 1997, locul sau fiind ocupat acum de virtuozul Parker Lundgren. Geoff Tate, vocalistul, a fost concediat in 2012, si inlocuit cu Todd La Torre.

Dupa 12 albume de succes, follow-up-ul lui “Dedicated Chaos” soseste in 2013 sub forma lansarii “Queensryche”. Cel de-al 13-lea disc al grupului american marcheaza revenirea acestuia pe scena intr-o formula echilibrata si neafectata de modificarile interne.

Mai puternici ca niciodata, Queensryche vor ajunge in Romania si in noua varianta, pentru promovarea noului album.

Concertul este cel cu numarul 3 al trupetilor, care au vizitat tara ultima data in 2009, cand au cantat la Arenele Romane din capitala.

Fanii sunt invitati sa vada cu ochii lor faptul ca esenta muzicii adevarate nu este afectata de nimic si supravietuieste oricarei incercari! Ca sa citam versurile piesei “Best I Can”: “I’ve seen the world through a bitter stare, but my dream is still alive, I’m going to be the best I can”.

Un concert care nu trebuie ratat de fanii Dream Theater, Tool sau Fates Warning.

Discografie:
The Warning (1984)
Rage for Order (1986)
Operation: Mindcrime (1988)
Empire (1990)
Promised Land (1994)
Hear in the Now Frontier (1997)
Q2K (1999)
Tribe (2003)
Operation: Mindcrime II (2006)
Take Cover (2007)
American Soldier (2009)
Dedicated to Chaos (2011)
Queensrÿche (cu Todd La Torre) (2013)

Componenta:
Michael Wilton – chitara, backing vocals (1982–prezent)
Eddie Jackson – bas, backing vocals (1982–prezent)
Scott Rockenfield – tobe, percutie, clape (1982–prezent)
Parker Lundgren – chitara, backing vocals (2009–prezent)
Todd La Torre – voce (2012–prezent)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.