EPICA si ANNIHILATOR, primii headlineri confirmati la Maximum Rock Festival 2015

MRFest-2015-AnnihilatorIn ultimii ani Maximum Rock Festival a fost unul dintre cele mai asteptate evenimente rock/metal din Romania, prezentand publicului concerte ale celor mai in voga formatii ale momentului. Iata ca 2015 aduce o noua editie a festivalului!

Daca editiile anterioare s-au desfasurat la sfarsitul lunii octombrie, pe 25-26.10 in 2013 si pe 24-25.10 in 2014, anul viitor Maximum Rock Festival se va organiza in perioada 16-17.10, intr-o noua locatie, centrala, care va fi anuntata in curand. Mai mult decat atat, avem deja confirmati primii headlineri!

Este vorba despre formatia olandeza EPICA (primul headliner confirmat official), una dintre cele mai iubite trupe de metal simfonic din lume! Epica a fost intemeiata in 2002 de catre chitaristul Mark Jansen, dupa ce acesta a parasit After Forever.

De la inceput, trupa s-a remarcat prin sound-ul deseobit, care depasea limitele genului Symphonic, fiind mult mai complex si original, si prin prezenta fascinanta a solistei Simone Simons, considerata cea mai frumoasa muziciana de pe scena metal.

Timbrul unic, delicat, melodic dar, in acelasi timp, puternic al artistei a contribuit la crearea unui sunet trademark, care face formatia recognoscibila de la primele note. Pe data de 23 martie 2013, Epica a sarbatorit aniversarea a 10 ani de activitate, pe parcursul carora grupul olandez a lansat 6 albume de studio, a obtinut numeroase succese internationale (locul 1 in topurile din Olanda, locuri fruntase in Topul Billboard USA, un loc foarte bun in topurile din Japonia), a vandut un numar urias de discuri si a castigat respectul si admiratia criticii de specialitate.

Reviste prestigioase au numit formatia Epica “revelatia metalului simfonic si o trupa care va demonstra ca acest gen reprezinta mai mult decat melodie si romantism desuet” (Metal Hammer), “o trupa minunata care amesteca in mod absolut fara precedent muzica clasica, metalul gotic si opera” (Revolver) si “singura trupa de metal gotic/simfonic capabila sa te poarte intr-o alta lume” (Orkus).

Componenta Epica:
Mark Jansen – chitara ritmica, voce (2002–prezent)
Coen Janssen – clape, sintetizator, pian (2002–prezent)
Simone Simons – voce (2003–present)
Ariën van Weesenbeek – tobe (2007–present)
Isaac Delahaye – chitara, backing vocals (2009–present)
Rob van der Loo – bas (2012–present)

Discografie:
The Phantom Agony (2003)
Consign to Oblivion (2005)
The Divine Conspiracy (2007)
Design Your Universe (2009)
Requiem for the Indifferent (2012)
The Quantum Enigma (2014)

Epica va reveni la Bucuresti unde va sustine un recital special in calitate de headliner la Maximum Rock Festival 2015, cel mai mare fest indoors din Romania si evenimentul metal must-see al toamnei la Bucuresti.

Maximum Rock Festival se afla la cea de-a treia editie, primele doua reprezentand succese rasunatoare.

Iata ce au spus formatiile care au luat parte la Maximum Rock Festival 2014 despre eveniment:

“Adoram Romania pentru ca toata lumea este atat de primitoare. La Maximum Rock Festival 2014, am gasit o echipa tanara, profesionista, devotata si plina de intentii bune. Ne-am simtit ca acasa si totul a mers ca uns. Speram sa revenim curand la acest eveniment” (Dark Tranquillity)

“Evergrey se bucura ori de cate ori are ocazia sa cante la Bucuresti, pentru ca stie ca va gasi un public exceptional. Maximum Rock Festival 2014 ne-a confirmat acest lucru. Ne-am distrat foarte bine si cred ca a fost unul dintre cele mai reusite concerte din turneu. Este mereu o placere sa cantam la Bucuresti!” (Evergrey)

“Am adus metalul nostru savuros si intunecat in Romania si nu am fost dezamagiti. Maximum Rock Festival, esti de exceptie! Ne revedem anii urmatori!” (Tristania)

Pe masura ce trece timpul, Maximum Rock Festival se dovedeste a fi unul dintre evenimentele de capatai din zona rock/metal din Romania si devine un show cu traditie. Editia din 2015 promite sa fie si mai curajoasa decat precedenta, reunind pe scena cele mai iubite formatii straine ale momentului, dar si formatii romanesti iubite.

Alaturi de Epica, vor urca pe scena titanii de la ANNIHILATOR, formatie care reprezinta al doilea headliner de la cel mai mare festival indoors din Romania si evenimentul metal al toamnei la Bucuresti.

Annihilator a fost intemeiata in 1984, in Canada si este cea mai bine cotata trupa canadiana a tuturor timpurilor, avand peste 3 milioane de discuri vandute in toata lumea.

Primele doua lansari ale grupului, “Alice In Hell” si “Neverland” sunt considerate si acum albume de capatai ale metalului mondial si sunt privite cu reverenta de fanii genului. Pana acum, trupa a scos 14 materiale de studio, cel mai recent efort fiind “Feast”, care a aparut in august 2013.

Despre Annihilator, critica de specialitate nu are decat vorbe de bine iar fanii sunt dedicati grupului canadian ca unui adevarat cult heavy-metal.

“Annihilator – niste titani ai metalului greu – pana in ziua de astazi, sunt inegalabili” (Metal Hammer Germania)

“Annihilator deschideau concertul Judas Priest atunci cand Pantera erau abia la inceput. Doua formatii masive dintre care, din fericire, inca avem Annihilator” (Decibel)

“Annihilator? Metal pur, asa cum nu se mai face astazi!” (Terrorizer)

Discografie:
Alice in Hell (1989)
Never, Neverland (1990)
Set the World on Fire (1993)
King of the Kill (1994)
Refresh the Demon (1996)
Remains (1997)
Criteria for a Black Widow (1999)
Carnival Diablos (2001)
Waking the Fury (2002)
All for You (2004)
Schizo Deluxe (2005)
Metal (2007)
Annihilator (2010)
Feast (2013)

Componenta:
Jeff Waters – chitara, voce, bas (1984–present)
Dave Padden – voce, chitara (2003–present)
Oscar Rangel – bas (2014–Present)
Mike Harshaw – tobe (2012–Present)

In anul 2014, formatia a implinit 30 de ani de activitate, lucru sarbatorit printr-un turneu major, care va poposi si in Romania, pe data de 17 octombrie 2015, in cadrul Maximum Rock Festival!

Evenimentul se afla la cea de-a treia editie indoors si se contureaza a fi un spectacol cu traditie, care aduce mereu cele mai relevante si in voga nume ale scenei rock/metal internationale in Romania. Mai mult decat atat, Maximum Rock Festival nu a neglijat niciodata industria locala, invitand formatii autohtone sa sustina recitaluri deosebite.

Maximum Rock Festival 2015 se va desfasoara in perioada 16 si 17 octombrie, intr-o locatie ultra-centrala, care va fi anuntata in curand!

Pentru editia din 2015 a festivalului s-au pus in vanzare bilete (valabile pentru ambele zile de festival), prin reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro), PayPal si la sediul Maximum Rock Romania, la urmatoarele preturi:89 lei / 20 euro primele 100 de bilete – disponibile numai prin PayPal sau direct de la sediul Maximum Rock Romania.
99 lei / 22,5 euro urmatoarele 250 de bilete Disponibile!
110 lei / 25 euro urmatoarele 500 de bilete
125 lei / 28,5 euro restul biletelor
135 lei / 30,5 euro pentru biletele achizitionate in perioada festivalului
250 lei / 56,5 euro bilete VIP – 30 buc (meet & greet + afis + pachet cu material promotionale) – disponibile numai prin PayPal si direct de la sediul Maximum Rock Romania.
Cumpara bilete prin PayPal ACUM!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.