Spread the love

Trupa Tenebres de black/gothic/doom metal lanseaza primul lor album intitulat “Pain Eternal”. Lansarea va avea loc pe 29 octombrie in cadrul Rock in Iasi. Trupa va sustine primul concert de lansare  acompaniata de un cor impreuna cu un cvartet si vor mai dezvalui si alte surprize.Sonorizarea va fi realizata de catre Horatiu Bodocan. Trupele in deschidere vor fi Hiraeth, Beauty and the Rat,Subliminal Damage si Eternal Fire.

Cu aceasta ocazie cei din Tenebres pornesc la drum in primul lor turneu national numit Tour of the Dark Front care este impartit in doua etape acoperind peste 15 orase. Prima etapa incepe de pe 29 octombrie la Iasi si se va termina pe 17 decembrie in Arad club Nerv.

A doua etapa incepe in 2018 incepand cu luna februarie in Bucuresti. Doua dintre concerte fiind acompaniate de cvartet si cor toate datele/locatiile vor fi anuntate incepand cu luna ianuarie asa ca fiti atenti pe pagina noastra(pagina partener media) cat si pagina trupei pentru mai multe detalii. Tenebres au fost invitati in emisiunea Rock pe Romaneste de catre Alin Dinca aka Coiotu pentru un interviu care va acoperi si a doua parte a turneului. Trupa principala care va canta alaturi de Tenebres in a doua parte a turneului sunt cei din Eternal Fire (Bucuresti) + local support din diferite orase.

Mesajul albumului “Pain Eternal” este inradacinat in drama conditiei umane. Odata cu a sa cadere, corupt de catre raul primordial, omul edenic a capatat liber arbitru in acest joc hazardat al vietii Eros – Thanatos. Astfel, piesele albumului au ca subiect morbiditatea, romantismul si incapabilitatea omului de a-si depasi conditia sa, actionand in favoarea minciunii, chiar daca acesta descopera anumite adevaruri pe parcursul vietii sale.

Eternal Fire – Reformata incepand cu octombrie 2013, trupa Eternal Fire abordeaza stilul black metal melodic, cu influente simfonic si pagan. Primul material discografic – EP-ul  Beyond Frozen Streams – a fost lansat in iunie 2015 si este format din patru piese reprezentative : Defiled Graves, Northmen and the Sea, Winter Darkness si My Will to the Stars. In doar 2 ani de activitate Eternal Fire au impartit scena cu nume precum Dark Funeral, Carach Angren,Bucovina si Negura Bunget.

Printre temele abordate: natura, mituri si credinte stravechi, ritualuri de trecere, trairi si sentimente, legende.

Tricourile, cd-urile si merchandisurile trupelor vor fi puse la vanzare in fiecare locatie din turneu. Tricourile mai pot fi cumparate online iar cd-urile vor fi valabile si in format digital incepand cu luna noiembrie pe bandcamp. Craniile facute manual de catre cei din Tenebres vor putea fi cumparate doar la concerte.

Puteti asculta doua din piesele de pe noul material discografic pe 17 octombrie la postul de radio Radio Trib emisiunea Metal Trib  incepand cu ora 22:00 .

Si un preview al albumului aici:

https://www.youtube.com/watch?v=PrpYC_B3azQ

Tenebres a luat nastere in iarna lui 2015 din cenusa a trei trupe. Trupa si-a inchegat sound-ul in jurul sonoritatilor black, gothic si doom metal pe care le subliniaza cu ajutorul clapelor si a violoncelului. Trupa a mai concertat in Bucuresti,Sofia,Timisoara,Iasi si s-a bucurat de o primire calda din partea publicului cu ocazia primei editii OSTRING si festivaluri precum Artists of the Dark, Revolution Fest si Rock’n’Iasi Outdoor edition.

Trupa anunta de asemenea un nou membru la clape Emanuel Filip din trupa God/Beauty and the rat.

Pain Eternal contine 9 piese si va fi lansat independent de catre trupa, in format CD si digital. Albumul a fost inregistrat in studioul trupei – Imperium Tenebrarum din Iasi, iar mixul, masterul  cat si coperta de album au fost facute de catre Dorian Black, chitaristul formatiei.

In cadrul acestui an Tenebres au lansat si primul lor videoclip official ce poarta numele albumului.Videoclip care a atras atentia strainilor in special din Finlanda si Belgia unde au fost publicate mai multe detalii despre trupa. Pe siteurile de stiri Metalliluola si United Rock Nations.

https://www.youtube.com/watch?v=vqDt_9nS-h4

Mai multe detalii despre semnificatia videoclipul cat si despre trupa puteti gasi in interviul publicat pe revista underground de metal Rotten Romania care se afla pe piata in stoc limitat  (100 buc) si care acopera multe alte trupe importante a scenei underground.

Trupa va incepe din 2018 sa lucreze la un nou videoclip oficial si la o colaborare cu o orchestra intreaga (aproximativ 44 de instrumentisti) pentru un concert si mai grandios.

Playlist Pain Eternal:

 
1.Anger Divine ( Intro )
2.A Cry In Serenity
3.Reign In Grief
4.Pain Eternal
5.Redemption
6.Twilight of Fate
7.The Gift of Passion & Agony

  1. Where Life And Death Entwine
  2. Into the End – Soulless Existence ( Outro )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.