Spread the love

BRUJERIA, ENSLAVED, OF VIRTUE si THE ROYAL sunt cele mai noi nume confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018, editie ce are loc in perioada 2-5 august, in Rasnov.

Va reamintim ca doar pana duminica mai puteti gasi abonamente la pret presale de 230 de lei, urmand ca din data de 5 februarie, pretul sa creasca la 270 de lei.

Pana in acest moment au confirmat OBITUARY, POWERWOLF, CONVERGE, DYING FETUS, METAL ALLEGIANCE, SEPTICFLESH, BRUJERIA, ENSLAVED, DIRTY SHIRT, BUCOVINA, BELPHEGOR, MISERY INDEX, GUTALAX, FLESHLESS, GET THE SHOT, FULL OF HELL, DUST BOLT, OBSCURE SPHINX, KISTVAEN, E-AN-NA, INGESTED, KUROKUMA, OF VIRTUE, THE ROYAL si IMPURE WILHELMINA.

Abonamentele au fost deja puse in vanzare, lista pentru etapele de presale pana in august 2018 fiind disponibile mai jos. La fel ca si precedentele editii, NU vor exista bilete pe zile, ci doar abonamente ce asigura accesul in toate cele patru zile ale festivalului.
230 lei = 13.11.2017 – 4.02.2018
270 lei = 5.02 – 01.07.2018
300 lei = 02.07.2018 si pe toata durata festivalului

Ce poti spune despre Brujeria? Sau mai bine zis, ce stim despre acesti muzicieni mascati din sudul Mexicului? Numele Brujeria provine din magia neagra folosita de traficantii de droguri mexiani pentru a inspira frica in randul comunitatiilor religioase.

Se spune ca acesti traficanti satanici au decis sa formeze Brujerismo, propriul brand ‘machete metal’, original si brutal.

In septembrie 1990 a fost lansat un 7 nch bizar sub egida unei case de discuri independente si total necunoscute ce a ajuns pe rafturile din S.U.A. Toate piesele erau cantate in limba spaniola iar muzica era catalogata drept cea mai extrema de pana atunci. Nu a durat mult pana cand distribuitorii au inceput sa primeasca comenzi din partea unor indivizi ce transporatu albumele direct in Mexic sau in alte tari din America Latina.

Roadrunner Records a decis sa lanseze albumele Matando Gueros in 1993 si Raza Odiata in 1995, iar de atunci Brujeria a devenit reprezentantul scenei underground latine. Nu a durat mult pana cand numele Brujeria s-a raspandit international. Traficanti de droguri, lideri de gherila erau deseori vazuti purtand tricouri cu Brujeria. Fomratia a devenit atat de cunoscuta incat a ajuns pe primul loc in topul Radioactiva, cel mai popular si comercial post de radio in Mexic.

Bujeria se bucura de notorietate internationala desi au refuzat deseori sa concerteze live, sa foloseasca nume reala, sa ofere interviuri sau sa pozeze fara masti.

In Brujeria au activat de-a lungul anilor membri din Fear Factory, Arch Enemy, Carcass, Paradise Lost, Napalm Death, Cradle Of Filth, Dimmu Borgir si chiar Faith No More. In Romania, Brujeria revin in formula alaturi de Nick Barker (Cradle Of Filth, Dimmu Borgir) si Shane Embury (Napalm Death).

Un alt nume ce revine la editia din acest an este grupul norvegian ENSLAVED, una din cele mai emblematice aparitii din spectrul black metal. Enslaved a luat nastere in anul 1991, numele grupului fiind inspirat de piesa celor de la Immortal, „Enslaved in Rot”.

Au inceput ca o formatie de black metal clasic norvegian, insa treptat au incorporat elemente ale muzicii progresive, fapt ce a consolidat numele Enslaved la nivel international, oferind o abordare inedita a ce insemna muzica black metal, iar albume precum Ruun, Vertebrae sau RIITIIR sunt considerate capodopere ale scenei scandinave. Mai mult, a fost una din putinele trupe ce a folosit consntat elemente majore ale muzicii progresive, oferind o unica identitate muzicala, Kjellson citand Pink Floyd, King Crimson, Rush, Genesis, Darkthrone si Mayhem ca surse de inspiratie pentru muzica Enslaved.

La Rockstadt Extreme Fest, Enslaved vor ajunge cu un nou material discografic, E, primul inregistrat alaturi de Håkon Vinje.

Biletele sunt disponibile online cat si in retele locale via:
www.rockstadtextremefest.ro
www.myticket.ro
www.bilete.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.