Spread the love

Pe noul single, “Povestea soaptelor”, proiectul RESITA ROCKS a colaborat cu nimeni altul decat cu Calin Pop, solistul vocal si chitaristului trupei CELELALTE CUVINTE. Aceasta piesa, compusa de Calin in anul 1983, reprezinta piatra de temelie a rockului resitean si apartine in original grupului TRANSROCK, infiintat de el impreuna cu Remus Spiridon (chitara), Sorin Chirculescu (bass) si Adrian Cazacu (tobe). TRANSROCK au activat intre anii 1983 si 1986 (din 1984 in formula de trio, fara Calin). Dupa dizolvare, Remus Spiridon a format grupul PENTRU VOI, ale caror piese “Nascut din furtuna” si “Evolutie” au fost deja reinterpretate de catre RESITA ROCKS.

Melodia poate fi ascultata sau descarcata de aici:

Calin Pop: “Am compus “Povestea soaptelor” in acelasi an ca si “Caracteruri” pentru CELELALTE CUVINTE. E o piesa a sufletului meu care, impreună cu o particica din mine, a ramas legata de atmosfera acelor ani, la Resita. Ori de cate ori o cant sunt nostalgic si am ochii inlacrimati, dar in acelasi timp imi da o energie pozitiva. După concertul de debut TRANSROCK de la Ateneul Tineretului din Resita, in 1983, am participat impreuna la ediția a doua a faimosului festival timisorean TimRock, susținut la baza sportivă CFR, pe malul raului Bega. Sunt foarte fericit ca in sfarsit, dupa toti acesti ani, am inregistrat-o alaturi de prietenii mei, Adi, Flavius si Toni.”

Incepand cu acest single, RESITA ROCKS vor colabora cu MediaPro Music Digital Distribution, respectiv Universal Music Romania, care vor distribui intregul catalog pe platformele de streaming si download, cum ar fi Spotify, Apple Music, Amazon, Google Play, Deezer.

Mixajul a fost efectuat de Flavius Suciu in studioul DadiuStudio, aflat in localitatea Alcossebre din Spania, iar proiectul grafic este realizat de catre artistul Radu Damian, cunoscut pentru colaborarile cu trupa BUCIUM pe albumul “Miorita” sau cu GOODBYE TO GRAVITY pe albumul “Mantras Of War”.

Proiectul RESITA ROCKS a fost infiintat de muzicienii Toni Dijmarescu, Adrian Nitulescu si Flavius Suciu, care si-au propus sa inregistreze piese din repertoriul trupelor de referinta ale rockului resitean din anii ’80-’90, cum ar fi SCREAMING HEADS, ARGOTIC, RAMSES, SILEX sau ATTIS. Scopul proiectului este promovarea rockului din Banatul Montan si sprijinirea artistilor si al trupelor din regiune.

YouTube:

Facebook: https://www.facebook.com/resitarocks

Contact U Rock / Universal Music Romania:
urock@umusic.ro
www.facebook.com/uRockmusicpage
www.facebook.com/umusicro
www.umusic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.