Rockstadt Extreme Fest 2019 în cifre, ar arata așa: 50 de trupe, 28.000 de participanți în 4 zile de festival, 2 scene mari de aproximativ 14 m fiecare și o echipă de 300 de angajați și de voluntari au animat terenul de Biatlon de la baza Cetății Râșnov, de-a lungul a 4 zile intense de concerte. În perioada evenimentului au fost băuți peste 300 hectolitri de bere.

Între 1 – 4 august 2019, cele două scene mari ale festivalului (“Adrian Rugină” și “Brașov”) au funcționat alternativ, menținând neîntreruptă seria show-urilor care au răsunat până târziu în noapte. Pe cele două scene, în total, au urcat aproximativ 250 de artiști.

Cea de-a șaptea ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est și cel mai cunoscut festival de metal din România, a stat sub semnul mai multor premiere, 10 dintre cele 50 de trupe venind pentru prima dată în România.

Rockstadt Extreme Fest a oferit, în continuare, susținere tinerilor artiști prin intermediul unei competiții dedicate, “Rockstadt Underground Artists”, a cărei finală a avut loc cu o zi înainte de începerea oficială a festivalului, pe scena “Brașov”.

Aflat la prima ediție, competiția a oferit ocazia trupelor la început de drum să concureze pentru un loc în slotul de concerte susținute pe 31 iulie pe una dintre scenele festivalului. Artiștii înscriși au fost votați, iar 6 formații finaliste au avut ocazia să cânte în fața unui juriu de specialitate. În urma deliberărilor, trupa Hiraeth a fost desemnată câștigătoarea concursului și a fost premiată pe scena “Brașov”, în fața publicului din festival. Rockstadt Extreme Fest 2019, Rasnov

Pentru ediția 2020, Rockstadt Extreme Fest a anunțate deja primele noutăți: Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA) și Rotting Christ (GR) sunt primele confirmări pentru cea de-a opta ediție care va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august 2020, pe terenul de Biatlon de la baza Cetății Râșnov.

Abonamente individuale pentru Rockstadt Extreme Fest 2020, dintre care s-au vândut aproximativ 2.000 de bucăți, vor putea fi cumpărate online, exclusiv de pe iabilet.ro.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.