Spread the love

Trupa timișoreană de rock alternativ THE CASE revine cu un nou single intens ce îmbracă emoția într-o mantie compozițională cu o cromatică cât se poate de complexă. “Fever” este o călătorie abruptă pe cărări umbrite de freamăt, o drumeție personală către un univers interior în transformare.

Piesa își exprimă personalitatea în tonuri care te transpun în situații diverse și te prind când într-o calmitatea hipnotizantă, când într-un vortex sonic exploziv, mai ales în partea de refren. O țesătură instrumentală atent croită care te îndeamnă să îți eliberezi simțurile de haina prăfuită a rutinei și să probezi noile tendințe, unele moderne, cu linii ușor agresive, de inspirație grunge.

Explorarea asta a instrumentului muzical ca aparat de transmitere al unor vibrații mai mult decât sonore este un aspect la care THE CASE pare să adauge constant noi elemente. Un proces ca un soi de studiu de laborator ce are o evoluție care se întinde pe mai multe layere și în mai multe forme de limbaj artistic. O transformare, nu neapărat categorică, însă substanțială, mai ales de când timișorenii au ales să colaboreze cu producătorul italian Enrico Tiberi.

“Fever” dezvoltă o tensiune și o energie ce te implică și te consumă în același timp, într-un fel de jogging interior ce îți repune trăirile în mișcare. Te conectezi, astfel, la simțuri, la febra energiilor universale prin pulsațiile sunetului. Iubirea, căci despre aceasta este vorba, reprezintă, de cele mai multe ori, o prelungire a ego-ului, un braț care se întinde către lume atât pentru a oferi, cât și pentru a lua.

Plecând de aici, THE CASE declară că, “Fever este despre trecerea timpului. Despre încercările nerealizate de a corela calitatea unei relații cu durata și intensitatea acesteia. Este despre fericire, despre tristețe, despre despărțire și despre iertare. Dacă e să îi asociem doar un cuvânt, atunci este despre iubire.”

În momentul de față, THE CASE lucrează la un nou material full-length și urmează să lanseze un nou single, al treilea, lucrat în colaborare cu Enrico Tiberi. Piesa “Fever” se bucură de un lyric video cinematic realizat de Cristian Paroș care a creat un storyline neobișnuit de viu pentru o expunere vizuală de acest gen.

 

Piesa FEVER poate fi ascultată pe:

Youtube: https://youtu.be/EwbHvWbjYSM

Spotify: https://open.spotify.com/track/5EghLMaHBOBzWHoOi2BnoA?si=8640313b05de4822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.