Spread the love

În cel mai interesant weekend muzical al verii peste 20.000 de spectatori au ales să vină la Sibiu pentru a sărbători zece ani de ARTmania Festival cu Apocalyptica, Anathema, Clan of Xymox, Saturnus și ceilalți invitați ai ediției speciale din acest an. Piața Mare a devenit neîncăpătoare în timpul concertelor de vineri și sâmbătă și a demonstrat încă o dată dedicarea publicului rock reconfirmând un proiect devenit tradiție pentru oraș și cultura festivalurilor din România.

Săptămâna ARTmania a fost plină de evenimente, muzeele au fost populate cu rockeri, la fel și cluburile și locurile de promenadă din cetatea medievală a Sibiului. Un succes deosebit a fost marcat de competiția Global Battle of The Bands organizată joi în Clubul Oldies, proiecțiile Dracula Film Festival și lansările Cărturești din Palatul Brukenthal, expoziția Gothic.

Surpriza ediției aniversare a fost un surplus de public tânăr venit din țară la Sibiu cu ocazia aniversării, însumând alături de fanii dedicați an de an și turiștii străini, un record de participare la Sibiu în timpul festivalului. Opt fani super dedicați au păstrat nouă bilete ARTmania Festival Sibiu din toate edițiile anterioare și au câștigat pachetul aniversar care a inclus chiar și un bilet la concertul Nightwish din decembrie, în zona A, plus acces la Meet&Greet-urile organizate în acest an la Sibiu.

ARTmania Festival Sibiu își propune o dezvoltare pentru edițiile viitoare integrând cât mai multe categorii de public rock și locații din frumosul oraș, în funcție de preferințele publicului comunicate în chestionarul de evaluare post-eveniment disponibil aici: http://bit.ly/fdb-af15 Patru dintre respondenți vor primi prin tragere la sorți câte un abonament valabil pentru evenimentele organizate în cadrul ARTmania Festival Sibiu 2016 și câte un bilet valabil pentru concertul Nightwish din decembrie, de la Romexpo, valabil în zona A.

Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri culturali: Muzeul Național Brukenthal, Dracula Film Festival, Complexul Național Muzeal ASTRA, Cărturești.
Parteneri organizare: Tuborg România, Tent Event.
Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți, Cațavencii, iConcert, Nine O’Clock, Tribuna, Urban.ro, Info Music, 9AM, Sunete, Informația Harghitei, Metalfan, Rock Out, Mixtopia, Rockstage, Sibiu by Eventya, Let’s Rock, Ghid Sibiu, Orașul Meu, AnyPlace.ro, MusicNights, CalendarEvenimente, Ro Events, TeenArt Out Magazine, Mobzine.ro, Super Sound, Zelist Monitor, Trivago.

artmania 10 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.