Spread the love

Orkid lansează OLD MAN SPITE, cel de-al treilea single de pe In the Light We Are Safe (26.03.2022)

Joi, 24 februarie, trioul ajunge la Rockstadt la Brașov, unde va celebra cu un concert lansarea noului single și totodată cu prima interpretare live a piesei.

Orkid, trioul de shoegazeri nervoși din București, care își definesc stilul ca fiind post-traumatic blues Având influențe diverse, de la punk și garage la post-metal, de la indie și blues la math, prog sau chiar muzică academică, Orkid au lansat primul lor LP –  Standing Still in the Dark  – în octombrie 2016, urmat de single-ul Beasts Apart în decembrie 2017, apoi de EP-ul (soundtrack) Suruaika în aprilie 2018 și single-ul Daily Extinction (noiembrie 2018), prima colaborare cu Adrian Despot ca producător, la VdV Music Studio. EP-ul Deraiat este primul lor material în limba română și produsul care cimentează relația pe care trio–ul o are cu Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase și VdV Music Studio, Orkid găsindu-și mood-ul și sound-ul ideal în această formulă de studio.

Alături de cei doi, Orkid va lansa al 4-lea material discografic pe 26 martie 2022, LP-ul In the Light We Are Safe, un material ce va conține 12 piese în registre și stiluri foarte diferite, de la indie și shoegaze, la punk, post-metal și chiar black-gaze.

Vlad Ilicevici(chitară, voce, synthuri):In the Light We Are Safe este un material la care am lucrat mai bine de 4 ani și pe care l-am înregistrat pe parcursul ultimului an la VdV Music Studio, avându-l ca producător pe Adrian Despot. Totodată, una dintre piese este o colaborare cu un prieten bun al nostru, care s-a mutat acum  mulți ani în New York, Florin Draica (aka Depth Charge), și cu care am avut ocazia să lucrăm în vara asta la noi în studio.

Up North are un videoclip animat, realizat de artiștii grafici Silviu Matei (aka Dez) și Alex Minciună.

Vlad: În mod cât se poate de evident, Old Man Spite e una din cele mai personale chestii pe care le-am scris. Este despre cum, o data cu înaintarea în vârstă, unii dintre noi se afundă cu voluptate în singurătate și într-o mânie și dispreț cumva generalizate și totodată irezistibile. Despre momentul ăla în care nu mai vrem să demonstrăm nimic nimănui și plecăm departe, de toți și de toate.  Și cu toate astea continui să îți vezi de treabă. Against all odds.

În cei 5 ani de existență, Orkid au susținut peste 100 de concerte, au cântat în deschiderea unor formații care le-au marcat existența încă de mici: Mogwai (Scoția), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), The Underground Youth (Anglia), dar și a celor mai populare formații autohtone – Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma, Emil etc. Au apărut într-un show televizat la TVR1 – Starea Nației, 2019 – și în zeci de emisiuni radio – Radio Guerrilla, Tananana, Gold FM, Rock FM etc.

Pentru că doi dintre orci vin din zona producțiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist și regizor de film, iar Radu este animator și artist grafic,  Orkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design.

Orkid sunt:
Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce
Radu Pop: percuție, synthuri
Mihnea Dumitrescu: bass
 

Music by: Orkid (Vlad Ilicevici, Radu Pop, Mihnea Dumitrescu, George Frătica)
Produced by: Adrian Despot
Recording & Mixing: Adrian Despot, Sorin ‘Pupe’ Tănase
Production Assistant: Valentin Grososiu
Studio: VdV Music Studio Mastering: Cristian Varga

Video by Silviu Matei aka ‘Dez’ & Alex Minciună

Up North:   https://www.youtube.com/watch?v=YPttqtLenqU

Concert Rockstadt: https://www.facebook.com/events/1025172324697150

 

ORKID

BANDCAMP:https://orkid4.bandcamp.com
YT: https://www.youtube.com/channel/UCNmnwzOTC4AqeQtDgbdBlew
FB: https://www.facebook.com/OrkidBand
IG: https://www.instagram.com/orkid_band/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.