Spread the love

Vita de Vie este cea mai recenta confirmare in line-up-ul artistilor romani de la B’ESTFEST Summer Camp, trupa urmand a sustine pe data de 5 iulie un show special, ce va include exclusiv piese de Vita-de-Vie-800x450pe binecunoscutului album “Fenomental”. Lansat in 1999, acesta este cel mai bine vandut material discografic al trupei, fiind considerat un adevarat punct de referinta in istoria muzicii rock autohtone. Vita de Vie se va alatura artistilor anuntati deja in line-up-ul editiei 2013 a festivalului, ce va avea loc pe 5, 6 si 7 iulie, in B’ESTFEST Park, Bucuresti -Tunari.

Albumul Fenomental va fi reeditat la inceputul anului viitor, atunci cand se implinesc 15 ani de la prima aparitie a acestuia, si va fi promovat in cadrul unui turneu de 25 de orase. Concertul de la B’ESTFEST Summer Camp de pe 5 iulie va prezenta in premiera albumul aniversar, insa pe scena, live: “Acesta este locul in care energia pe care o degaja se face cel mai bine simtita. Il vom celebra asa cum se cuvine, alaturi de fanii nostri.” (Adi Despot). Considerat drept “piatra de capatai a discografiei” Vita de Vie, Fenomental este materialul care a propulsat trupa in prima linie a industriei muzicale autohtone, atat prin sound cat si prin maniera stilistica abordata, fiind de altfel si cel mai bine vandut album Vita de Vie, in aproape 1.000.000 de exemplare.

“Dintre toate cele 8 albume lansate pana in prezent, acesta este materialul care a ajuns sa ne defineasca cel mai bine ca trupa in ochii publicului. Reprezinta esenta noastra si ne reaminteste de fiecare data cine suntem de fapt. Este originea noastra si din cand in cand trebuie sa ne intoarcem la origini pentru a merge mai departe. Fenomental este exact opusul recent lansatului Acustic, care reprezinta cealalta borna reprezentativa a discografiei noastre. Cele doua albume sunt Yin si Yang-ul nostru, si la o distanta de 15 ani, dar puse unul langa celalalt, echilibreaza perfect balanta Vita de Vie.” a adaugat Adi Despot.

Fenomental a fost integral produs in Germania, in Essen, la Basement Studio, iar inregistrarile au durat doar 48 de ore, materialul fiind inregistrat in analog, pe banda, fara niciun fel de editari ulterioare. A aparut pe piata in primavara lui 1999 pe suport caseta si a fost reeditat un an mai tarziu pe CD, incluzand in plus single-ul Vinolamine, videoclipul piesei Basul si cu toba mare si un remix al aceleiasi piese, produs de Matze.

Pana in 2014, cand va fi lansat albumul remasterizat, fanii Vita de Vie vor avea ocazia sa asculte live, in premiera, la B’ESTFEST Summer Camp, unul dintre cele mai bune albume rock romanesti aparute in ultimi 20 de ani, Adrian Despot (chitara & voce), Sorin “Pupe” Tanase (tobe), Cezar Popescu (chitara), Adrian Ciuplea (bass) si Mihai Ardelean (clape) garantand un show unic in cadrul primei zile a festivalului.

Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc in weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singura zi (70 RON) si voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile in pre-sale atat online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu.

Fanii B’ESTFEST au sansa de a rememora cele mai frumoase clipe ale editiei 2012 in documentarul disponibil pe canalul de Youtube: BestfestTV.

Detalii suplimentare despre B’ESTFEST Summer Camp sunt disponibile pe www.bestfest.ro si www.facebook.com/Bestfest.Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.