Spread the love

eluveitiePromusic Events si Maximum Rock readuc la Bucuresti iubita formatie elvetiana ELUVEITIE! Trupa va concerta pe data de 16 februarie 2015 in Colectiv Club din Bucuresti, in cadrul turneului Origins Tour 2015.

In cadrul concertului ELUVEITIE de pe data de 16 februarie 2015, din Club Colectiv, Bucuresti, vor sustine recitaluri doua opening-act-uri de exceptie.

Este vorba despre formatiile Skalmöld, din Islanda, si Wind Rose, din Italia! Cele doua reprezinta trupe de interes pentru publicul din Romania, pasionat atat de power-prog-ul profesat de Wind Rose, cat si de viking-folk metalul dur, al caror exponenti sunt Skalmöld.

Eluveitie a luat nastere in anul 2002 din initiativa solistului Chrigel Glanzmann, care, dupa succesul proiectului sau de studio, a intemeiat o formatie in toata regula, ce s-a remarcat de la inceput prin genul unic abordat – o combinatie intre folk-metal, melodeath, Celtic si pagan metal.

Numiti pionierii noului val de folk-metal, trupetii din Eluveitie au cucerit rapid topurile internationale si au devenit un nume de referinta. La faima proiectului a contribuit originalitatea conceptului din spatele formatiei care, pe langa sonoritatile deosebite, utilizeaza versuri in vechea limba galica, acum disparuta.

Pana acum, Eluveitie a lansat 6 albume, care s-au bucurat de o receptie exceptionala atat din partea fanilor, cat si din partea criticilor de specialitate.

Cel mai recent disc aparut este “Origins” (1 august 2014), considerat unul dintre cele mai bune materiale ale elvetienilor.

Pe data de 16 februarie 2014, Eluveitie poposeste din nou la Bucuresti!

Formatia este incantata ca are ocazia sa revina in Romania, dupa ce, vara trecuta, a cantat in cadrul festivalului Artmania, iar in martie 2013 a sustinut un concert alaturi de Sabaton, in capitala, sub egida Promusic Events.

“Suntem foarte bucurosi ca ne reintoarcem in Romania! Iubim fanii romani deoarece ne primesc mereu cu bratele deschise. Promitem ca show-ul de la Bucuresti, din februarie, va fi unul de exceptie!”, au declarat membrii formatiei.

eluveitie2

Componenta Eluveitie:
Chrigel Glanzmann – voce, mandolina, fluier, cimpoi, gaita, chitara, bodhran, harpa
Merlin Sutter – tobe
Ivo Henzi – chitara ritmica
Anna Murphy – flasneta, voce
Kay Brem – bas
Patrick “Päde” Kistler – cimpoi, fluier
Rafael Salzmann – chitara
Nicole Ansperger – vioara

Discografia Eluveitie:
Spirit (2006)
Slania (2008)
Evocation I: The Arcane Dominion (2009)
Everything Remains (As It Never Was) (2010)
Helvetios (2012)
Origins (2014)

Skalmöld

Formatia islandeza de viking metal este foarte iubita in Romania si a mai vizitat in trecut tara noastra. Grupul a fost intemeiat in 2009, in Reykjavík, iar numele acestuia se refera la o perioada intunecata din istoria Islandei, “Veacul Sabiilor”, cand tara s-a confruntat cu un razboi civil pustiitor.

In scurt timp, trupa s-a remarcat ca una de referinta pe scena internationala de gen si a scos primul disc, “Baldur”, in 2010. Combinatia unica intre muzica traditionala din Islanda, metal, folclor nordic si mitologie islandeza propulseaza trupa in topul celor mai originale produse ale ultimilor ani.

Pana acum, Skálmöld a lansat 4 discuri, toate fiind foarte bine primite atat de fani cat si de critica de specialitate. Cel mai recent material a aparut chiar luna aceasta, in noiembrie, via Napalm Records, si se numeste “Með vættum”!

Discul a fost intens laudat de colegii de breasla ai trupei, printre care artisti din formatia KISS (Bruce Kulick), Finntroll (Mikael “Routa” Karlbom) sau Alestorm (Gareth Murdock).

Kulick a comparat albumul cu o locomotiva care alearga cu salbaticie pe sine, numindu-l o “masinarie rock formidabila”. Karlbom a tinut sa felicite trupa pentru unicitatea sa iar Murdock nu s-a putut opri din uimire: “este un album foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte bun!”.

Din fericire, publicul din Romania va avea ocazia sa testeze pe pielea lui acest material, convingandu-se ca artistii citati au dreptate!

skalmold

Discografie

2010: Baldur
2012: Börn Loka
2013: Skálmöld og Sinfóniuhljómsveit Íslands
2014: Með vættum

Componenta

Björgvin Sigurðsson – voce, chitara
Baldur Ragnarsson – chitara, voce
Snæbjörn Ragnarsson – bas
Þráinn Árni Baldvinsson – chitara
Gunnar Ben – clape, oboi, voce
Jón Geir Jóhannsson – tobe, voce

Wind Rose

Formatia a luat nastere in Italia in anul 2009 si a fost, inca de la inceput, adepta power-metalului, cu influente din progressive si symphonic. In 2012, grupul lanseaza primul LP, “Shadows Over Lothadruin”, care se bucura de recenzii pozitive.

Materialul a fost produs de Cristiano Bertocchi, iar de artwork s-a ocupat Felipe Machado Franco, cunoscut pentru copertele realizate pentru discuri semnate Rhapsody of Fire, Blind Guardian si multi altii.

Pentru 2015, italienii pregatesc un nou disc, care va fi lansat in cursul lunii februarie, via Scarlet Records.

wind rose

Discografie

Shadows Over Lothadruin – 2012
Wardens of the West Wind – TBR 2015

Componenta

Francesco Cavalieri – voce
Claudio Falconcini – chitara
Dan Visconti – tobe
Federico Meranda – clape
Cristiano Bertocchi – bas

Programul concertului va fi anuntat in perioada urmatoare!

Incepand cu vineri, 21 noiembrie 2014 si pana vinerea urmatoare, 28 noiembrie 2014, rockerii si metalistii au parte de un eveniment special, numit “Black Friday All Week”, in care beneficiaza de reduceri semnificative si de preturi promotionale la biletele la concertul Eluveitie, de pe 16 februarie 2014, si la Romanian Rock Meeting, de pe 15 mai 2015.

Pe parcursul intregii saptamani, fanii trupelor, si nu numai, vor avea ocazia unica de a-si procura bilete la preturile speciale de 60 = 50 lei (11,5 euro) pentru concertul Eluveitie si 78 = 65 lei (14,5 euro) pentru Romanian Rock Meeting (Blind Guardian + etc).
Biletele promotionale pot fi procurate fie de la sediul Promusic Events si Maximum Rock de pe strada Traian Demetrescu 3, sector 3, Bucuresti, fie via Pay Pal.

Dupa ce ati efectual plata pe adresa dvs. veti primi, in maxim 12 ore, o confirmare a plati pentru biletele achizitionate. Va rugam sa va verificati si casuta de Spam.

Important! Biletele achizitionate prin PayPal vor fi ridicare in ziua evenimentului, de la punctul special amenajat la intrare, sau la cerere cu maxim 10 zile inainte de eveniment de la sediul Promusic Events & Maximum Rock, pe baza unui act de identitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.