Spread the love

COMA a lansat single-ul & videoclipul „BINE”, în cadrul unui concert ce s-a desfășurat cu casa închisă, în Club Control pe 11 aprilie.
Noua piesă COMA a avut premiera radio în emisiunea Playground cu Despot si Hefe @ Rock FM şi este disponibilă pentru ascultare și descărcare pe toate platformele digitale la acest link: https://UMR.lnk.to/Coma-BinePR.

Link videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=qaPdGTa0xZY

BINE” este o piesă cu mesaj puternic, completat și desăvârșit prin anexarea unui videoclip aparte, ce este integrat în proiectul VIDEO CONTENT.
Noua piesă a trupei COMA dorește a se prezenta publicului larg sub forma unui semnal de alarmă, ce vizează un fenomen grav, cu repercusiuni sociale, mentale, atitudinale și emoționale, ignorat uneori de adulți: bullying-ul.

Deși alura occidentală a acestui cuvânt pare să îl separe printr-o oarecare distanță de societatea românească, fenomenul denumit de acesta este cât se poate de real și prezent în școlile din țara noastră.

Cântecul ăsta este pe linia dintre risc și prudență… sau suflet și rațiune… sau și mai bine: dintre încredere și resentimente. Pentru unii pariu, pentru alții alegere. Vom vedea acum ce ne va face să facem. Cântecul se numește BINE, iar videoclipul este realizat de către Cătălin Rulea, în parteneriat cu Fundația ”Salvați Copiii” și susține conștientizarea bullying-ului în mediul școlar și combaterea acestuia. Totul face parte din proiectul VIDEO CONTENT.”, declara trupa COMA.

Proiectul VIDEO CONTENT marchează colaborările artistului Cătălin Rulea cu diverse trupe din alternative-ul românesc, cu scopul de crea o serie întreagă de videoclipuri, ce își propune folosirea artei ca prim mijloc de responsabilizare socială. Alături de alți artiști, precum regizorul Dragoș Popescu, Cătălin Rulea își propune să compună un univers complex, paralel cu sistemul de idealizare mediatică a realităţii.

Videoclipul a fost realizat în parteneriat cu Fundația ”Salvați Copiii”. Susține conștientizarea bullying-ului în mediul școlar și combaterea acestuia. Diferit de alte forme de agresiune/violență între copii, bullying-ul este un concept umbrelă ce ascunde comportamente variate, stabile în timp, ascunse de adulți, ce continuă în absența unor măsuri specifice de intervenție. Bullying-ul reprezintă unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru sănătatea și protecția copiilor, care prin caracteristicile specifice (dezechilibru de putere, regularitate, intenția de a provoca suferință fizică și/sau emoțională, prezența într-un mediu pe care copilul nu îl poate evita, cum este școala), devine imposibil de gestionat doar de către un copil sau doar la nivelul grupului de copii. Complexitatea acestui fenomen necesită atenția și acțiunea concertată a tuturor adulților din contextele de viață ale copiilor, părinți, cadre didactice, personal educațional auxiliar, membri ai comunității, cu atât mai mult, cu cât bullying-ul nu se manifestă la vedere, ci în spații în care, în mod tradițional, adulții nu sunt foarte prezenți (toalete, curtea școlii, drumul casă-școală, colțuri ascunse din proximitatea școlii etc.)”, declară regizorul Dragoș Popescu

Echipa videoclipului: Cătălin Rulea (concept, art director), Dragoş Popescu (scenarist, regizor, concept), Andrei Butică (camera, DOP), Tudor Popescu (montaj). Proiectul este co-finanţat de AFCN. Producător este: http://www.creativelaboratories.ro/.
Videoclipul single-ului „BINE” poate fi urmărit pe canalul oficial de YouTube al trupei COMA.

COMA înseamnă:

Cătălin Chelemen – voce
Dan Costea – voce/ chitară
Răzvan Rădulescu (DJ Hefe) – scratches/ samples/ keys
Sorin Petrescu – bass
Răzvan Albu – tobe
Matei Tibacu-Blendea – chitară

Mai multe pe:
https://www.youtube.com/user/comaofficial/videos
https://www.facebook.com/comaband/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.