Totul a inceput cam acum o saptamana, cand am primit o cerere pentru playlistul New Metal Friday, de a adauga o melodie de la formatia Liliac, mai exact noul single “Nothing”. Am ascultat, nu foarte atent, mi s-a parut ok, am programat piesa, nimic deosebit pana aici, mai ales ca 95% din astfel de cereri sunt de la trupe de afara. Trupele romanesti au interes mai scazut pentru acest tip de promovare, dealtfel ele nici nu lanseaza pe streaming in foarte multe cazuri, dau drumul pe Youtube si aia e. Dar asta e alta discutie. Dupa acel prim mesaj de la Liliac, mai vine unul, prin care mi se confirma ca piesa este disponibila, dar mesajul asta vine in romana. Am zis ha, sunt unii care din curtoazie iti scriu in limba ta, ca sa te simti bine. Dar am zis hai sa mai uit un pic la detaliile trupei.

Primul lucru in bio ne spune ca Liliac in romaneste inseamna “bat” din engleza. Imi pica fisa ca de fapt numele este in romaneste, si ca Liliac nu inseamna nimic in engleza, desi eu traiam cu impresa ca la planta se spune la fel. In fine, ma uit mai departe in bio, se spune ca este vorba de o “family rock band”, cu 5 frati. Hopa, asta chiar e interesant. Ma uit la piese, ma izbeste numarul de streams, pentru o trupa de care nu am auzit, adica sute de mii de ascultari la fiecare, una avand chiar peste 500k. Iar pe Youtube, milioane. Ma uit mai atent, majoritatea sunt cover-uri, deci se explica oarecum popularitatea.

Zic hai sa-i caut pe Youtube cu “Rainbow In The Dark. Si de pe aici a inceput surpriza. Vocals by Melody Cristea, guitars by Samuel Cristea, bass guitar by Ethan Cristea, drums by Abigail Cristea, keys by Justin Cristea, produced by Florin Cristea. Niste copii cu varste intre 10 si 19 ani, la acel moment, acum vreo doi ani. Toti nascuti in State, cu parinti romani, Nineta si Florin, acesta din urma fiind si managerul si producatorul trupei.

S-ar mai putea spune multe lucruri despre istoria trupei, a facut ceva valuri in mass media americana, inclusiv showuri tv etc, dar eu zic ca viitorul este mult mai important acum. Si dupa parerea mea, vocea lui Melody este una dintre cele mai bune voci din rockul actual, cu sau fara Liliac sunt sigur ca vom auzi multe lucruri despre ea in viitor. O voce excelenta! Altfel, si trupa este pe drumul cel bun, noul single “Nothing” suna chiar foarte bine. Voi urmari cu interes cariera trupei, si nu, nu am vreo legatura cu familia Cristea :). Am incercat sa ii contactez pentru informatii, dar fara rezultat.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.