Spread the love

ARTmania, festivalul-fenomen de rock de la Sibiu, anunta completarea line-up-ului din acest an cu ucrainenii de la Stoned Jesus, una dintre cele mai cunoscute trupe rock din Europa de Est.

Stoned Jesus a fost infiintata la Kiev, in 2009 de catre frontman-ul Igor Sydorenko si, de-a lungul timpului, a lansat 4 albume – foarte bine primite atat de public, cat si de critici si industria muzicala internationala. Recent, Stoned Jesus a semnat cu label-ul american Season of Mist si a lansat noul single Porcelain, urmand ca trupa sa lanseze cel de-al cincilea album, si primul sub egida noii case de discuri.

Cu aproape 500 de spectacole live sustinute de-a lungul istoriei lor, formatia a facut nu doar turnee in Europa si America de Sud (de doua ori), dar a impartit si scenele celor mai mari festivaluri cu trupe precum Rammstein, The Prodigy, Ghost, Unkle, Slayer, Korn, The Offspring, Gojira, Dream Theater, Bring Me The Horizon si chiar si cu legendarii Black Sabbath. Trio-ul a fost ales ca support band de trupa iconica Deep Purple pentru concertul lor din 2018 de la Kiev, la care au participat 10.000 de fani rock si metal.

Participarea Stoned Jesus la festivalul ARTmania vine ca urmare a lansarii proiectului ARTery (artery.community) de catre organizatorii festivalului, in parteneriat cu Music Export Ukraine si cu Pohoda Festival (Slovacia) – o platforma pan-europeana menita sa ii ajute pe creativii ucraineni sa isi gaseasca locuri de munca in Europa. ARTery este o miscare creativa al carei scop principal este acela de a-i sustine pe artistii si profesionistii din sectoarele creative care au fost nevoiti sa plece din zone de razboi si de a-i sprijini in eforturile de a-si continua vietile cu demnitate in tarile care ii gazduiesc.

Stoned Jesus completeaza line-up-ul ARTmania Festival, urcand pe scena alaturi de trupe precum: Mercyful Fate, Meshuggah, Transatlantic, My Dying Bride, Testament si Cult of Luna.

Cea de-a 15-a editie a Festivalului ARTmania de la Sibiu are loc intre 22-24 iulie 2022, iar abonamentele sunt deja disponibile pe artmaniafestival.roambilet.roeventim.roentertix.ro si iabilet.ro. Toate abonamentele achizitionate pentru festivalul ARTmania in perioada 2019-2021 raman valabile pentru editia din 2022 a acestui eveniment, fara modificari suplimentare de cost.

Despre ARTmania Festival:

ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre arta si divertisment („entertainment”), este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock.

De-a lungul editiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însa, ARTmania Festival nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

Înca de la inceputuri, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala menita sa ofere publicului cat mai multe evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum: concerte, expozitii, lansari de carte sau proiectii de film. Acest spatiu comun de intalnire al artistilor si publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, gazduit de Piata si de cetatea medievala, creeaza spatiul de poveste si magia care reprezinta, in esenta, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv si mare festival rock din Romania si unul dintre brandurile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei.

ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta editiilor anterioare, cand pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante, de la Steven Wilson, Serj Tankian si Devin Townsend, la Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre multi altii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.