Spread the love

Saturnus, profetii danezi ai Doom Metal-ului, isi incep periplul european pentru sustinerea noului si mult asteptatului album « Before the Storm »! Formatia britanica Esoteric, considerata ca fiind intemeietoare a genului Funeral Doom Metal, se va alatura danezilor pentru acest turneu!

🔥 11.11.2022 Saturnus / Esoteric live in Cluj Napoca – Flying Circus
⚠️ Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-saturnus-esoteric-live-in-cluj-napoca-78180/

🔥 12.11.2022 Saturnus / Esoteric live in Bucuresti – Quantic
⚠️ Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-saturnus-esoteric-live-in-bucuresti-78178/

La inceputurile sale (1991), formatia daneza Saturnus a abordat genul Death Metal, ca mai apoi sa-si calibreze sound-ul amestecand Melodic Death / Doom cu Gothic Metal, voci clean, growls, dar si ceva mai special: recitari atmosferice!

De la aparitia ultimului album «Saturn in Ascension» (2012), Saturnus a traversat ani cu turnee intense si s-a confruntat cu numeroase schimbari de componenta. Acum, pentru prima data din 2012, Saturnus este gata pentru a ne prezenta un nou album intitulat « Before the Storm », material asteptat cu nerabdare de adevaratii fani ai genului Melancholic Doom Metal.

De 30 de ani Esoteric depaseste constant limitele intensitatii sonore. De la halucinanta obscuritate a celod doua albume duble lansate in anii ’90 – « Epistemological Despondency » si « The Pernicious Enigma » – la vastele epopee pe care le ragasim pe recentele « The Maniacal Vale » si « Paragon of Dissonance », aceasta trupa britanica nu si-a compromis niciodata obiectivul initial, acela de a dezlantui haosul sonor asupra urechilor ascultatorilor neavizati.

Sfarsitul anului 2019 a insemnat lansarea albumului « A Pyrrhic Existence » punctul culminant al unei cariere fara compromisuri. Compozitiile detaliate, super stratificate, nivelul inalt de muzicalitate, obscuritatea pieselor sidiversitatea melodica fac ca « A Pyrrhic Existence » sa fie cel mai bun material al trupei de pana acum.

Fanii Doom Metal-ului (si nu numai) n-ar trebui sa rateze sub nicio forma acest eveniment!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.