Spread the love

Trupa black metal Watain, din Suedia, va susține două concerte în România în luna mai. Turneul Agony & Ecstasy over Europe va aduce trupa Watain în estul și sudul continentului, cu o serie de 16 concerte, alături de invitații speciali, Bolzer și Concrete Winds. În România, turneul îi va aduce întâi la Cluj, pe 9 mai, în /Form Space, apoi la București, pe 10 mai, în clubul Quantic, concerte organizate de Promusic Events și Maximum Rock.

Biletele se vor pune în vânzare luni, 6 februarie, exclusiv pe AmBilet.ro.

Watain este o trupă black metal din Suedia, formată în 1998. Numele trupei este preluat dintr-o înregistrare timpurie a grupului black metal american, Von. Trupa a devenit celebră pentru opiniile theist- sataniste, pentru spectacolele pirotehnice, live-uri cu lumânări, ritualuri satanice, cadavre de animale și sânge. Până în prezent, au lansat șapte LP-uri, precum și trei albume live și o serie amplă de EP-uri și demo-uri. Cel mai recent album al lor, The Agony & Ecstasy of Watain, a fost lansat pe 29 aprilie 2022, prin Nuclear Blast. Lineup-ul de bază al trupei a rămas stabil de la formarea lor: Erik DanielssonPelle Forsberg și Håkan Jonsson. Totuși, din 2015, Jonsson nu mai apare în spectacole live. Emil Svensson (alias E. Forcas) din trupa death metal din Uppsala, Degial, a fost recrutat ca toboșar live.

Bölzer este un duo extreme metal din Elveția, care s-a format la Zürich, în 2008. Membrii trupei, Okoi Thierry Jones și Fabian Wyrsch, au spus că semnificația din spatele numelui este „o forță puternică, o explozie sau o lovitură care nu ține cont de consecințe sau repercusiuni. Și în acest sens nu este direcționată. Este doar o lovitură haotică de energie… O forță a haosului și o forță a vieții și a morții.” Până în prezent, au lansat trei EP-uri. Albumul lor de debut, Hero, a fost lansat pe 25 noiembrie 2016, la Iron Bonehead Productions. EP-ul din 2013, Aura, a generat aprecieri substanțiale din partea criticilor muzicali și a fanilor. A fost descris ca una dintre cele mai bune lansări metal din 2013, de către NPR Music și Stereogum.

Concrete Winds este o trupă death metal/grindcore din Helsinki, Finlanda. Acest duo extreme metal s-a născut ca urmare a destrămării trupei Vorum, în 2018. Au lansat deja două LP-uri, Primitive Force (2019) și Nerve Butcherer (2021).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.