Spread the love

Trupa timișoreană The Case a lansat “Mountain of Pain”, un single ce vorbește despre lupta cu depresia.

Formația timișoreană de rock alternativ The Case a lansat un nou single, de data aceasta piesa este însoțită și de un videoclip cinematic, în care membrii trupei tratează un subiect pe cât de delicat, pe atât de prezent în universul existențial actual.

Piesa „Mountain of Pain” este, practic, o metaforă pentru acel soi de blocaj mental care îi face pe oameni să își piardă capacitatea și dorința de a comunica și de a împărtăși nevoile prin care trec odată cu această luptă care, în cele din urmă, duce către depresie.

Clipul piesei „Mountain of Pain” poate fi vizionat la acest link:

Acest blocaj a fost experimentat chiar de membrii trupei în timpul actului creativ și declară că au încercat să exprime această „senzație că nimic nu e destul de bun și care aduce cu sine o doză generoasă de depresie ce se răsfrânge chiar în timpul procesului creativ.”

„Mountain of Pain” este o invitație la introspecție, o călătorie abruptă în intimitățile minții acolo unde greșeala pândește din umbra fiecărui pas, în lumina oarbă a iluziei zilei de mâine. Sunetul împachetează perfect această nevroză care trezește angoasele cele mai înfiorătoare ascunse până atunci în catacombele sufletului.

Pasajele în care chitara-și întinde nervos corzile la maximum într-o încruntare de un grunge demn de niște filme de pe la mijlocul anii ’80 cu străzile pavate cu nirvane și cu vitrinele pline cu dulceață de perle din Seattle.

Desigur, prin elementele electro deja specifice pentru The Case, compoziția este adusă în zilele noastre, unde, deși problemele sunt cam aceleași ca în perioada mai sus menționată, publicul, omul în sine, este cumva diferit, dezvoltând alte filtre.

Adrian Istodorescu, chitaristul trupei, declară în legătură cu acest lucru că: „Asemănător piesei “Pumped up Kicks” a celor de la Foster the People am vrut să evidențiem dualitatea dintre versuri și muzică. Piesa a suferit modificări până în momentul în care am trimis piesa la mix, pentru că am insistat ca fiecare parte să fie perfectă.

Prima strofă a piesei am refăcut-o complet într-o seară în care Fred era programat să înregistreze vocile, iar bridge-ul piesei este probabil una dintre cele mai complexe părți muzicale pe care le-am scris vreodată ca trupă.”

Pentru fanii trupei, „Mountain of Pain” vine după o perioadă destul de lungă de așteptare în ceea ce privește noile compoziții, The Case fiind, în schimb, un nume foarte activ în scena live timișoreană, susținând foarte multe concerte în ultimul an.

Despre această așteptare și motivul din spatele ei, membrii trupei spun că „piesa a fost gata de la începutul anului și am cântat-o în câteva concerte, dar am lucrat la ea încă vreo șase luni de atunci, ca să îmbunătățim structura, iar rezultatul final să fie cât mai aproape de perfecțiune.”

Mai mult, tot ei spun că: „De ceva timp ne place să încercăm piesele noi pe publicul de la show-urile noastre, foarte asemănător cu unii artiști care își workshop-uie materialul înainte de varianta finală.”

De menționat că, și de această dată, pentru partea de mix și master a piesei, timișorenii au lucrat cu celebrul producător italian Enrico Tiberi, cunoscut pentru colaborările sale cu case de discuri ca Sony Music, Universal sau Warner.

„Mountain of Pain” este o poveste ce se derulează într-un peisaj sonor ce apasă, dar care erupe într-un refren pe cât de abundent în stări, pe atât de hipnotizant. Felul în care se transformă chipul piesei sub ridul grimaselor ce vin ușor din zona metal, te stârnește într-un mod desăvârșit. Elementele electro de inspirație synth-pop sunt amănuntele care fac diferența și care, în cele din urmă, reușesc să te cupleze definitiv la firul narativ al compoziției.

The Case va susține și un concert oficial de lansare pe data de 15 decembrie în clubul Pixel din Timișoara. Despre acest eveniment vom reveni cu mai multe detalii în perioada imediat următoare.

Mai multe despre The Case găsiți pe:

Facebook: https://www.facebook.com/thecaserocks
Instagram: https://www.instagram.com/thecaseband/
Youtube: https://www.youtube.com/@TheCaseBand
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1khrILKEdnCqXssbT5vOWO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.