Spread the love

Trupele Steel Panther (US), Alestorm (UK), Kamelot (US), Moonspell (PT), Ne Obliviscaris (AU) si Infected Rain (MD) vor canta la festivalul Metalhead Meeting. Acestea sa adauga celor deja anuntate: Judas Priest (UK), Rotting Christ (GR), Ihsahn (NO), Tiamat (SWE), Jugle Rot (US), Anders Colsefni (US) si Kaosis (NZ) si sunt primele confirmate din cele peste 30 de nume care vor face parte din lineup-ul Metalhead Meeting 2024 care va avea loc intre 17 si 20 iulie la Romexpo in Pavilionul Central.

Cu aceasta ocazie lineup-ul scenei mari din prima zi (17 iulie) este gata. Pe aceasta vor urca: Judas Priest, Steel Panther, Alestorm si Ne Obliviscaris iar biletele de o zi pentru aceasta zi sunt deja in vanzare la pretul de 279 de lei. Se pun in vanzare doar 1000 de bilete de o zi pentru 17 iulie datorita numarului mare de abonamente vandute.

Dupa epuizarea acestor 1000, vom pune in vanzare inca 1000 la pretul de 350 de lei. In curand vom reveni si cu lineup-ul de pe scena doi din prima zi. Inca o veste buna pentru fani e ca Judas Priest vor canta 90 de minute!

Tot in curand va fi finalizat si lineupul pe celelalte zile si se vor pune bilete de o zi in vanzare si pentru acestea.

Organizatorii anunta in 2024 si un camping la Metalhead Meeting. Acesta costa 149 de lei pe 4 zile de persoana si se afla fix langa cupola Romexpo in zona cu iarba din jurul acestia si are o capacitate de doar 1.000 de persoane. Facilitatile incluse sunt dusuri, toalete, food court si zona de bar cu preturi de camping (nu de festival), paza, acces controlat, curent electric. Campingul se deschide pe 17 iulie la pranz si se inchide pe 21 iulie tot la pranz. Fix langa camping este si parcarea B unde va puteti lasa masina (contra cost). Organizatorii nu ofera si corturi, spectatorii trebuind sa vina cu acestea.

Metalhead Meeting 2024 are loc intre 17 si 20 iulie la Romexpo in Pavilionul Central (A) dar si in imprejurimi (detalii in curand). Vom avea doua scene pline de nume serioase, cum v-am obisnuit. Dupa ce i-am avut ca si headlineri in precedentele editii pe Slayer, Slipknot si Pantera unde am avut peste 30.000 de fani in cele trei zile de festival, tinem stindardul metalului sus iar in al 11-lea an de Metalhead Meeting va promitem un lineup atractiv, ca de obicei cu doua scene si peste 30 de trupe.

Aflat la cea de-a 11 editie, Metalhead Meeting este cel mai mare festival de rock si metal din Romania fiind deja primul festival de gen din Romania incadrat la major festivals datorita lineupului si al vanzarilor de bilete. In 2023 acesta a avut peste 10.000 de fani pe zi iar headliner a fost Pantera iar in trecut nume precum Slayer sau Slipknot au urcat pe scena festivalului.

In 2024 festivalul ofera o singura categorie de bilete si o zona VIP la etaj (inel 1) cu facilitati extra pentru fanii care au bilete acolo.

Tot din 2024 concertele vor tine in anumite zile pana la miezul noptii, asta inseamna mai multi artisti si setlisturi mai lungi dar si o rockoteca dupa concerte, in caz ca vreti sa mai stati la o bere, doua, trei. In exteriorul Pavilionului vom avea si o zona de merch, o zona de mese cu un food court generos dar si alte activitati. De asemenea, lucram si la amenajarea unui camping la Romexpo pentru fanii care vin din tara. Vom reveni cu detalii pe parcurs.

Primele abonamente de patru zile au pret earlybird si se gasesc pe iaBilet.ro.
Copiii sub 10 ani au intrare gratuita insotiti de un adult posesor de bilet.

Steel Panther vin din Los Angeles, Statele Unite. Si-au inceput activitatea in 2000 sub numele de Metal Shop, pe care ulterior l-au schimbat in Metal Skool pentru ca mai apoi in 2008 sa ajunga la Steel Panther.

Abordeaza ca un Glam Metal dus spre paroxism, fiind definiti mai mult ca fiind o formatie de Comedy Glam Metal. Concertele lor sunt un adevarat show in care artistii interactioneaza foarte mult cu publicul, Steel Panther primind chiar in doua randuri premiul Live Act of the Year din partea Loudwire. Odata cu lansarea albumului ‘Balls Out’ in 2011 au indceput sa devina din ce in ce mai cunoscuti, ajungand sa deschida pentru formatii precum Def Leppard, Motley Crue sau Guns n’ Roses. Pana in prezent au lansat sase materiale de studio, cel mai recent ‘On the Prowl’ fiind oferit fanilor anul trecut.

Alestorm vin din Perth, Scotia si abordeaza un Pirate Metal cu influente de Power si Folk Metal. Initial au pronit la drum ca fiind o formatie de Power Metal insa dupa succesul piesei ‘Heavy Metal Pirates’ au pastrat tematica pirate atat in muzica cat si in versuri. Au lansat pana in prezent sapte materiale de studio, cel mai recent fiind “Seventh Rum of a Seventh Rum” din 2022 disc ce a ajuns in peste 10 topuri din intreaga lume.

Kamelot sunt din Florida, Statele Unite. Cu o activitate inceputa in 1987, Kamelot se numara printre formatiile etalon ale Power si Symphonic Metalului. Pana in prezent au lansat 13 albume de studio in cadrul carora au colaborat cu o serie de artisti importanti ai scenei metal precum Jon Oliva (Savatage), Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Troy Donockley (Nightwish), Shagrath (Dimmu Borgir) sau Simone Simons (Epica). Temele lirice variaza de la teme de natura sociala la cele cu caracter fantasy. Au urcat pe scena celor mai importante festivaluri de metal din lume precum Wacken, Rock Am Ring, Sweden Rock Festival, Sziget sau Graspop Metal Meeting.

Moonspell sunt una dintre cele mai cunoscute formatii din Portugalia. Cu peste trei decenii de activitate, se numara printre trupele care au cristalizat Gothic Metalul. Cu toate acestea, in muzica lor se regasesc influente de Doom, Death si chiar Black Metal. Pana in prezent au lansat 12 albume de studio, discuri care au intrat constant in topurile muzicale din Europa.

Ne Obliviscaris vin din Melbourne, Australia si abordeaza un Progressive Metal dar cu influente clare din Death si Black Metal. Bazele formatiei au fost puse in 2003 iar pana acum au lansat patru albume de studio, cel mai recent, ‘Exul’, in luna martie a anului trecut. Au urcat pe scena celor mai importante festivaluri ale lumii si au fost in turnee alaturi de nume importante ale muzicii metal precum Cradle of Filth, Wintersun sau Ihsahn.

Infected Rain si-au inceput activitatea in 2008, in Chisinau. In cei 15 ani de activitate au impartit scena cu nume importante ale industriei muzicale precum Obituary, Behemoth, Dimmu Borgir sau Katatonia. Pana in prezent au lansat cinci materiale de studio, urmand ca anul acesta pe 9 Februarie sa fie lansat al saselea disc intitulat Time. Ca stil, Infected Rain reprezinta un sincretism de Nu Metal, Metalcore si Groove Metal.

Metalhead Meeting – o productie METALHEAD si BestMusic Live, powered by METALHEADS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.