Spread the love

Bucharest-Metal-Nights-XI-la-Bucuresti--Concert-VEIL-OF-MAYA

Bucharest Metal Nights ajunge la editia cu numarul 11 si are ca tema o demonstratie pura de brutalitate si forta cu un nume aflat in premiera in Romania: VEIL OF MAYA! Concertul are loc pe data de 9 iulie in Club Fabrica din Bucuresti.

VEIL OF MAYA – O premiera absoluta pentru Romania, Veil Of Maya este una din trupele etalon ale scenei deathcore/death metal contemporane, considerati pionieri ai subgenului djent. Este pentru prima data cand Romania are parte de o formatie prezenta din catalogul Sumerian Records, probabil cel mai important label al genului amintit mai sus.

Veil Of Maya a luat nastere in 2004 si a lansat pana in prezent patru albume, cel din urma fiind compus impreuna cu Misha ‘Bulb’ Mansoor, chitaristul formatiei Periphery.

Grupul american a capatat rapid notorietate in scena metal prin abordarea nonconventionala a structurilor muzicale, ritmurilor poliritmice, tehnica desavarsita, transformand acest nume in unul din liderii scenei contemporane. Veil Of Maya este un nume ce a strabatut intreaga lume alaturi de nume de top precum Suicide Silence, Lamb Of God, Parkway Drive, Machine Head, The Faceless sau Born Of Osiris.

Numele Veil Of Maya este inspirat din piesa cu acelasi nume semnat de Cynic.

Invitati speciali ai acestei seri sunt trei nume etalon pentru scena din Romania:

Cap De Craniu – reprezentant de marca al noului val, un nume ce probabil nu are nevoie de prezentari, trupa a lansat un album full-length excelent primit atat in tara cat si in strainatate, promovat de o serie de concerte nationale dar si aparitii alaturi de Parkway Drive sau Suicide Silence. In ce priveste showurile, Cap de Craniu este un nume deja cunoscut pentru forta degajata pe scena.

Deadeye Dick – Exponent al scenei core, muzica Deadeye Dick este in realitate o imbinare de sonoritati ce pornesc de la deathcore si ajung pana la idei progresive si structuri complexe death metal. Formatia are si ea la activ un disc full-length, promovat prin aparitii selecte in toata tara. 2013 este insa anul in care Deadeye Dick revine in forta pe scena din Romania.

Breathelast – Una din cele mai active formatii ale noului val, Breathelast pare o forta de neoprit cand vine vorba de concerte si studio. Aflati in preajma lansarii unui nou material, Breathelast au reusit sa sustina un turneu national de proportii ce nu face decat sa dovedeasca valoarea acestui nume in scena metal din Romania.

Biletele pentru Bucharest Metal Nights XI se gasesc atat pe iabilet.ro cat si metalhead.ro/bilete la pretul de 25 de lei. Ele vor fi disponibile si in ziua evenimentului la pretul de 40 de lei.

Pe iabilet.ro si metalhead.ro puteti comanda atat bilete electronice cat si bilete fizice cu plata ramburs sau prin OP. Pentru plata ramburs sau prin OP, va rugam sa ne contactati la contact[at]iabilet.ro

Un eveniment organizat si produs de METALHEAD, Mighty Owl Productions si Sprint Media Group.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.