Spread the love

testament

Pe 12 august, la Arenele Romane, publicul iubitor de thrash metal se va putea bucura de un show în premieră la București marca Testament. Setlistul va include o selecție de piese din albumele care i-au consacrat, dar și piese de pe ultimul lor album, ”Dark Roots of Earth”.9.7 RICHTER și Goodbye to Gravity vor cânta în deschidere, încălzind publicul înainte ca trupa americană să zdruncine arenele cu riffurile lor energice.

Goodbye To Gravity este una dintre trupele cu cea mai semnificativă ascensiune pe scena heavy rock din România. În numai 2 ani jumatate de activitate, trupa a lansat albumul de debut self-titled și patru videoclipuri, și a concertat la majoritatea festivalurilor naționale. Prin combinarea riffurilor agresive cu melodicitatea, refrenelor obsesive cu breakdown-uri heavy, Goodbye To Gravity pare să fi găsit formula perfectă. În prezent, trupa înregistrează cel de-al doilea album.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=j2BGCtPlRXM&w=580&h=353]

9.7 RICHTER abordează genul heavy metal, cu influenţe thrash, speed şi power. Începuturile trupei datează din 2002, dar unele probleme obiective au determinat două pauze de activitate, în perioadele 2006-2008 şi respectiv 2010-2012. 9.7 RICHTER are la activ un singur material discografic, EP-ul “Epicenter”, lansat în 2010, iar in prezent lucreaza la albumul de debut.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0VNa8tQOowg&w=580&h=353]

Cunoscută ca una dintre cele mai populare formații americane de metal, basele formatiei Testament au fost puse în 1983 de chitaristul Eric Peterson și vărul sau, vocalistul Derrick Ramirez. Inițial formația din San Francisco Bay se numea Legacy. Toate ingredientele vitale care au făcut trupa Testament să exceleze vor fi prezente în show-ul de la Arenele Romane din București: growl-ul lui Chuck Billy, virtuozitatea lui Alex Skolnick la chitară, acordurile amețitoare ale lui Eric Peterson, Gene Hoglan la tobe ( supranumit “ceasul atomic”) și Steve Di Giorgio, recunoscut pentru abilitățile sale remarcabile la bas.

Trupa Testament are la activ 10 albume de studio. Cel mai recent disc datează din 2012 – “Dark Roots of Earth“. Anul trecut, formația a lansat un dublu DVD live “Dark Roots of Thrash”. În ianuarie 2014, basistul  Greg Christian a părăsit încă o dată trupa, fiind înlocuit de Steve DiGiorgio, care a revenit la rândul lui în Testament și pe care îl vom putea urmări live cu prilejul concertului de la București.

Concertul Testament de la București va începe la ora 19.30, porțile de la Arenele Romane deschizându-se publicului la ora 18.00. Biletele costă 92 de lei și pot fi cumpărate online de pe Eventim. Până pe 1 august se derulează o promoție care permite o reducere de 10 lei în cazul cumpărării simultane de bilete la Testament și ARTmania Festival 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.