Spread the love

‘Rock By Rock’ este o campanie de strângere de fonduri susținută de mai multe persoane publice printre care Adrian Despot (Vița de Vie), Ovidiu Ioncu Kempes, Cristian Hrubaru (Rock Fm), Aura Dănciulescu (AURA), Mihai Georgescu (Bere Gratis), Alin Dincă (Trooper), Mihai Pahonțu (Sport Total Fm) cu scopul de a menține activ Centrul Român pentru Copii Dispăruți si Exploatați Sexual ~ Centrul FOCUS, care riscă să se închidă din cauza lipsei de fonduri.

Centrul FOCUS vizează, în egală măsură, prevenirea, dar și participarea în soluționarea cazurilor de copii dispăruți, răpiți sau exploatați sexual având o contribuție semnificativă la diminuarea fenomenelor de dispariție și exploatare sexuală a copiilor prin: educarea părinților și copiilor, implicarea mass~mediei, sprijinirea eforturilor autorităților competente și a voluntarilor. În îndeplinirea acestei misiuni, sprijină autoritățile statului în demersurile lor.
Focus este operatorul în România al liniei de urgență pentru dispariții de copii ~ 116000, ce este disponibilă 24 de ore din 24 și oferă atât părinților cât și copiilor suport emoțional și consiliere în situații de criză.

Campania ‘Rock By Rock’ își are startul pe 2 aprilie cu un eveniment excepțional unde vom vedea, printre altele, un monolog dramatic alături de școala de actorie In Light, vom dansa pe acordurile melodiilor celebrei trupe AC/DC la prestația trupei The R.O.C.K., vom simți metalul în oase prin intermediul uneia dintre cele mai bune trupe de profil din țară, trupa L.O.S.T., ne vom aerisi cu acordurile frumoase și pline de viață ale grupului Up To Eleven și vom încheia cu răsuflarea tăiată datorată showului exploziv a celei mai bune trupe rock cu voce feminină din România ~ AURA.

Toate persoanele publice implicate au confirmat prezenta, vino și tu! ~ facebook event aici.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tZc6_D9E0Jw&w=580&h=353]

Evenimentul va începe la ora 20.00 și va avea loc în clubul The Silver Church din București, unde se vor regăsi și două cutii de donații pentru cei care vor vrea, pe lângă plata biletului de 15 lei, să doneze în plus pentru această cauză.

Deasemenea se poate contribui prin donații în contul organizației RO 27 BRDE 445SV 711 7821 4450 (LEI) deschis la BRD Dacia.

Spotul campaniei a fost realizat de Aerial Dreams (Alexandra Dumitrescu și Adrian Iacov) și editat de Luca Oghina, implicați de asemenea în susținerea și promovarea acestei cauze, alături de toți cei care au dorit să apară în film, de clubul moto Danubian Riders, de actori, jurnaliști, oameni de televiziune, fotografi, oameni frumoși care vă așteaptă și pe voi să vă alăturați lor, să fiți Rock By Rock!

afis Rock by Rock

Despre FOCUS:

Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual ~ FOCUS este constituit ca asociatie nonguvernamentala, nonprofit, autonoma si independenta.

Scopul constituirii organizatiei vizeaza, in egala masura, prevenirea, dar si participarea in solutionarea cazurilor de copii disparuti, rapiti sau exploatati sexual avand o contributie semnificativa la diminuarea fenomenelor de disparitie si exploatare sexuală a copiilor prin: educarea parintilor şi copiilor, implicarea mass~mediei, sprijinirea eforturilor autoritatilor competente si a voluntarilor. In indeplinirea acestei misiuni, avem o interventie complementara, sprijinind autoritatile statului in demersurile lor.

Focus este operatorul in Romania al liniei de urgenta pentru disparitii de copii ~ 116000, ce este disponibilă 24 de ore din 24 si ofera atat parintilor cat si copiilor suport emoţional si consiliere in situatii de criza.

ACTIVITATEA FOCUS IN CIFRE :

40 de campanii de informare a parintilor si copiilor au fost derulate de Focus in perioada 2007~2014
2541 de cazuri de copii disparuti au fost in atentia Focus pana in prezent din care 2470 au fost gasiti
3000 de ore de consiliere acordate de Focus familiilor copiilor disparuti
3000 este numarul mediu de disparitii de copii în Romania sesizate anual la politie
5000 de ore sunt donate anual centrului Focus de voluntari
65000 de postere si fluturasi cu fotografia si semnalmentele copiilor disparuti au fost realizate si distribuite de Focus in perioada 2007~2014
23000 de apeluri au fost primite de Focus pe linia de urgenta pentru copii disparuti in perioada 2007~2014

Dupa opt ani de activitate a centrului FOCUS, putem afirma cu siguranta ca problematica copiilor disparuti si exploatati sexual cere implicarea noastra a tuturor; nici autoritatile si nici organizatiile neguvernamentale nu pot actiona singure în combaterea acestor fenomene care afectează o lume întreaga.

Acum, stim ca nu am putea continua sa cautam copiii disparuti, plecati de acasa sau rapiti, nu am putea sa alinam durerea familiilor lor, fara generozitatea oamenilor si companiilor care se pot angaja in aceasta cauza cu motivatie şi responsabilitate.

An de an, prin ceea ce face, FOCUS a devenit din ce in ce mai cunoscut publicului si autoritatilor, facand cat mai cunoscuta aceasta problematica ce poate afecta pe termen lung copiii, parintii si o societate intreaga.

Un sprijin din partea dumneavoastra, prin donatie, sponsorizare sau voluntariat ne poate face mai eficienti, ne poate da posibilitatea sa ne implicam mai rapid in cat mai multe cauze de disparitii ale copiilor, ne poate ajuta sa devenim impreuna o voce mai puternica în sustinerea acestei cauze.

Fiti alaturi de noi, impreuna ii putem gasi!

Pentru mai multe detalii despre activitatea FOCUS puteti accesa site~ul nostru www.copiidisparuti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.