Spread the love

Trupa constănțeană de metal progresiv White Walls revine în atenția fanilor cu noul album “Grandeur” care va fi lansat pe 23 Octombrie. Pe 9 Octombrie trupa a lansat al doilea single intitulat “Eye For An I”. Astăzi, videoclipul animat, realizat de David Pagaille, a fost difuzat in premieră pe siteul Prog Sphere aici.

Fondată în 2009, White Walls și-a pus amprenta pe scena de metal românească cu un stil unic, care împletește adesea elemente de întuneric cu lumină, riff-uri complexe, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Muzica trupei a fost comparată cu trupe populare din scena de metal progresiv: Leprous, The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

“Grandeur” deschide un spectru cu totul nou de căi muzicale și oferă un sunet mai matur, la 7 ani de la lansarea albumului anterior, “Escape Artist”. Acordând atenție tuturor detaliilor, trupa a colaborat cu Forrester Savell (Karnivool, Make Them Suffer, Animals as Leaders) pentru mix și master. După succesul primului single „Starfish Crown” trupa a vrut din nou să creeze ceva special.

Legat de conceptul piesei, basistul Șerban spune: “Al doilea single de pe “Grandeur”, “Eye For An I”, este un banger absolut, cu poate cel mai catchy refren scris de White Walls până acum, dar și unele din cele mai grele riffuri. Textul piesei atacă fără echivoc câteva din temele albumului și cred că versurile se relevă singure destul de clar. “Down for us means nothing anymore / And I believe we can achieve something greater”. “

Discutând videoclipul, Șerban adaugă: “Videoclipul animat de la “Eye For An I” a fost creat de un animator extrem de talentat, pe nume David Pagaille; i-am arătat artwork-ul lui Radu Damian, schițele și conceptele realizate pentru album, și i-am zis să își facă damblaua cum vrea, într-un stil vizual diferit. Am fost absolut dați pe spate de ce a reușit să facă, David este magician!”

Vizionați videoclipul pe siteul Prog Sphere aici

Ascultați “Eye For An I”

“Grandeur” este disponibil pentru pre-order aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.