Spread the love
Trupa constănțeană de metal progresiv White Walls a lansat al treilea album oficial numit “Grandeur”! Albumul este disponibil atât pe toate serviciile de streaming cât și pe Bandcamp, alături de o colecție specială de merchandise și versiunea fizică a albumului.

Fondată în 2009, White Walls și-a pus amprenta pe scena de metal românească cu un stil unic, care împletește adesea elemente de întuneric cu lumină, riff-uri complexe, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Muzica trupei a fost comparată cu trupe populare din scena de metal progresiv: Leprous, The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

“Grandeur” deschide un spectru cu totul nou de căi muzicale și oferă un sunet mai matur, la 7 ani de la lansarea albumului anterior, “Escape Artist”. Inspirat de starea lumii, titlul nu este doar un cuvânt frumos, ci dezvăluie și câteva din tematicile ce stau la baza pieselor. Acordând atenție tuturor detaliilor, trupa a colaborat cu Forrester Savell (Karnivool, Make Them Suffer, Animals as Leaders) pentru mix și master. Artistul Radu Damian s-a ocupat de ilustrații, asigurându-se că se potrivesc cu noile piese.

Despre concepția albumului, vocalistul Eugen spune: “Procesul de scriere pentru acest album a fost cu totul altul. Am scris întregul album pe parcursul mai multor tabere de scriere și a fost un BLAST. Ne-am inspirat întotdeauna unul pe altul, astfel încât să fim în aceeași cameră făcând muzica împreună a fost minunat. Au fost o mulțime de momente Eureka! Cred că acesta este cel mai matur album al nostru de până acum.”

Legat de producția albumului, bateristul Theo spune: “Chiar suntem mândri de ceea ce am realizat, aşa că am făcut tot posibilul şi am țintit sus în ceea ce priveşte producția. Suntem foarte recunoscători că Forrester Savell “a pus mâna” pe piesele noastre, şi credeți-mă, sună! Pot spune că am țintit destul de sus nu numai în ceea ce priveşte muzica, ci şi vizavi de clipuri, artwork, etc.”

Tracklist:

  1. False Beliefs
  2. Eye For An I
  3. Home Is On The Other Side
  4. Holy Worse
  5. Velvet
  6. Speaking in Tongues
  7. Starfish Crown
  8. Locked-in Syndrome
  9. Month’s End
  10. The Descent
  11. The Slaughter (Marche Funèbre)

Ascultați albumul aici: 

BandcampSpotifyApple Music

Vizionați videoclipurile singleurilor de pe album, “Starfish Crown” și “Eye For An I”

Componență

Alexandru-Eduard Dascălu (Dasu) – chitară
Eugen Brudaru – voce
Șerban-Ionuț Georgescu – bas
Theo Scrioșteanu – tobe

White Walls online:
https://web.facebook.com/whitewallsofficial/
https://whitewalls.ro/
https://www.instagram.com/whitewallsofficial/
https://open.spotify.com/artist/5z7YtesrRcYSNgPxknorwb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.