Spread the love

Trupa americană Images Of Eden va deschide concertul W.A.S.P de la Arenele Romane din 17 mai 2023. După ce inițial a fost anunțată formația sibiana Revolter, încă o nouă trupă de prestigiu se alătură evenimentului, organizatorii Maximum Rock și Promusic Events promițand publicului o experiență de neuitat.

Biletele se pot achiziționa de pe AmBilet.ro. Programul și regulile de acces vor fi publicate în preajma evenimentului.

Images Of Eden este o trupă hard rock, cu rădăcini progressive metal, originară din regiunea Baltimore, statul Pennsylvania, USA. Trupa a fost formată în 1998, când fondatorul și solistul Gordon Tittsworth a părăsit formația anterioară, Out Of Nowhere.

Tittsworth a decis că este timpul să-și aducă la viață viziunea muzicală personală, fără ca aceasta să fie diluată sau compromisă. În 1999, el a intrat în studio și a înregistrat primul album Images Of Eden, care mai târziu a fost intitulat Chapter IGordon cântă la toate instrumentele pe acest album (cu excepția tobelor, care au fost înregistrate de un colaborator) și interpretează părțile vocale. Tittsworth a folosit apoi produsul final pentru a selecta muzicieni pentru lineup-ul formației. Au urmat o serie de modificări în rândul membrilor trupei. În același timp, Images Of Eden a concertat prin regiunea Atlanticului de mijloc, câștigând notorietate regională și construindu-și o bază de fani.

Cel de-al doilea album, Sunlight of the Spirit, a fost lansat în 2006, prin Nightmare Records. Au urmat Rebuilding The Ruins (LP), în 2011 și Soulrise (LP), în 2018. Apoi Angel Born (LP), în 2021 și Weathered and Torn (EP), cel mai recent material discografic, lansat în 2022. Images Of Eden este un proiect unic, în sensul că fiecare album este un capitol al unei povești. Fiecare material descrie o călătorie în curs de desfășurare prin viață, povestită într-un mod pozitiv. Fiecare lansare nouă reia lucrurile de unde rămăsese cea anterioară. Trupa a fost comparată și este influențată de artiști precum QueensrycheFates Warning și Dream Theater. Este foarte îndrăgită în Statele Unite, având majoritatea concertelor recente sold out. Cu ocazia concertului de la București, americanii conduși de Tittsworth, promit un spectacol pe cinste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.