Spread the love

Amon Amarth: “Publicul din Romania te face sa te simti ca acasa”

aa

Au mai ramas doar 2 saptamani pana la concertul AMON AMARTH din Bucuresti, de la Arenele Romane. Data de 29 aprilie 2014 se apropie rapid iar vikingii se pregatesc sa “navigheze” pana in Romania, pentru a sustine cel de-al doilea show din cariera lor pe plaiurile mioritice.

Am stat de vorba cu Johan Hegg (voce) si Johan Soderberg (chitara) iar muzicienii ne-au marturisit ca abia asteapta sa revina in frumoasa noastra tara si, poate, chiar sa o viziteze, atat cat le va permite timpul.

De curand, suedezii de la Amon Amarth au lansat discul “Deceiver of the Gods”, care a fost foarte bine primit de critica. Materialul va fi promovat si la noi iar, alaturi de melodii consacrate, vor fi cantate si piese de pe noul album.

Cititi un scurt interviu mai jos si aflati mai multe despre asteptarile artistilor de la fanii romani, cariera de actor a solistului Johan Hegg si multe altele.

Afis-Amon-Amath-6-web

Gloriosii vikingi se intorc in Romania! Cum va simtiti atunci cand va ganditi ca veniti din nou intr-una din tarile care va iubesc cel mai mult?

Este grozav! Concertul nostru precedent a fost si primul din Romania, asa ca nu stiam la ce sa ne asteptam, dar a fost unul dintre cele mai bune spectacole din acel turneu, asa ca suntem nerabdatori sa ne intoarcem.

Ce parere aveti despre Romania? Aveti amintiri legate de concertul vostru?

Pai, am cantat in Romania doar o data in trecut, asa ca nu prea avem experienta. Ne amintim ca, fiind noiembrie, vremea era destul de rece si umeda. Locatia, in schimb, arata foarte bine. Avea o arhitectura frumoasa, iar, in ciuda temperaturii scazute, fanii romani au incalzit rapid atmosfera, prin energia lor! Romania are un public care stie sa te faca sa te simti ca acasa.

Noul vostru disc, “Deceiver of the Gods”, a fost lansat si face furori. Spuneti-ne o poveste interesanta din studio. S-a intamplat ceva amuzant, sinistru sau foarte metal in timpul inregistrarilor?

Ne-am distrat grozav inregistrand alaturi de Andy Sneap. Conexiunea cu el a fost foarte puternica deoarece avem acelasi simt al umorului. Una dintre intamplarile cele mai amuzante a avut loc atunci cand trageam bonus-track-ul “Under the Influence”, si am utilizat “tipetele” pisicii lui Andy, George, pe post de efect.

La ce ne putem astepta de la show-ul din Bucuresti, de pe 29 aprilie 2014?

Vom aduce tot metalul pe care il putem cara si ne asteptam la acelasi lucru si de la fanii romani! Data trecuta cand am fost, nu prea aveam asteptari mari, fiind primul concert in Romania, dar de data aceasta ambitiile noastre sunt marete si suntem siguri ca romanii se vor ridica la nivelul lor, si chiar le vor depasi!

Johan (Hegg; voce), joci intr-un film numit “Northmen – A Viking Saga”. Cum merge treaba? Cat de diferita este meseria de actor de cea de solist metal? Te-a invatat ceva in plus viata pe platourile de filmare? Vei mai juca si in alte productii?

Vocalistii nu sunt atat de diferiti de actori. Trebuie sa repeti foarte mult, petreci timp asteptand ca lucrurile sa se intample, iar atunci cand ele demareaza este necesar sa fii pus pe treaba. Te distrezi mult in ambele ipostaze. Nu stiu daca am invatat ceva special din aceasta experienta. Am, clar, mai mult respect pentru tot efortul depus in crearea unui film. Toti muncesc enorm: regizorul, actorii, echipa etc. Mi-am dat seama ca nu este deloc usor sa joci! Actorii din acest film sunt super profesionisti si s-au dedicat povestii si personajelor. Era o bucurie sa ii vezi jucand si le sunt recunoscator pentru sprijinul acordat. Nu as fi reusit sa fac fata pe platouri fara sprijinul lor. Cu mare drag as mai juca! Personal, cred ca am facut treaba buna, dar ma astept ca toata lumea sa zica: vai! esti un dezastru (rade). Oricum ar fi, muzica este pe primul loc!

Aveti placeri muzicale vinovate? Toata lumea va stie ca pe niste metalisti fiorosi, dar nu exista vreo piesa soft care va face sa va rusinati de “apucaturile” voastre?

Nu ne este rusine cu muzica pe care o ascultam. Imi place muzica buna indiferent de gen. Exista, insa,  multe piese in care nu pot sa gasesc ceva frumos. Ascult cu drag rock si metal. Recunosc ca acestea sunt genurile mele predilecte. Va spun cateva bucati din playlistul meu: “Push Play”de la Miriam Bryant si “Short Change Hero”, de la The Heavy. 95% din colectia mea audio este formata din artisti rock si metal.

Cum va fi productia show-ului? Ce decoratiuni scenice veti aduce?

Vom pleca la drum cu toata productia pe care o putem lua in carca. Asteptati-va la ce e mai bun…si la multe surprize!

Iar acum, un mesaj pentru fanii vostri romani!

Ne vedem in curand, metalisti! Sper ca vremea sa fie superba in aprilie ca sa putem sa va vizitam frumoasa tara.

*********************

Biletele la concertul de pe 29.04.2014 pot fi procurate prin card si din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas sau online pe www.eventim.ro).

Persoanele din Bucuresti pot achizitiona bilete de la sediul Maximum Rock – strada Traian Demetrescu 9 (Nerva Traian/ Timpuri Noi), sector 3-, iar noi le oferim cadou doua CD-uri surpriza.

Preturile biletelor:

110 lei bilete VIP – SOLD OUT, Biletul VIP contine: meet & greet, afisul concertului, pass laminat VIP

78 lei – pentru primele 100 de bilete – SOLD OUT

87 lei pentru urmatoarele bilete, pana la data de 31 martie 2014 – SOLD OUT

95 lei in perioada 01-28 aprilie 2014 (ramane valabila plata prin card de la http://www.promusicprod.ro/bilete.php)

110 lei pentru biletele achizitionate in ziua concertului, 29 aprilie 2014. Acestea se achizitioneaza DOAR la intrarea in locatia evenimentului.

O lista cu toate magazinele din tara unde gasiti bilete pentru acest concert se poate vedea AICI. (http://www.eventim.ro/ro/outlete/)

Pagina event: https://www.facebook.com/events/258329860997504/

www.maximumrock.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.