Spread the love

Rock_in_Parc_poster-Iunie2-166x232Timpul ramas pana la Festivalul International Rock in Parc se scurge din ce in ce mai mult. Pe 13 si 14 iunie, la Arenele Romane din Parcul Carol (Bucuresti) va avea loc o veritabila celebrare a valorilor muzicii rock. Pe 13 si 14 iunie, la Arenele Romane din Parcul Carol (Bucuresti) va avea loc o veritabila celebrare a valorilor muzicii rock. Legendele classic rockului, The Animals si The Troggs, vor urca pe scena in uralele spectatorilor in cadrul singurului eveniment de calibru cu intrare libera din Romania.

Pe langa cei doi colosi ai muzici rock, vor mai concerta alte 15 trupe autohtone care si-au castigat dreptul de a participa in cadrul festivalului in urma unei selectii atente a publicului si a juriului din cele 3 etape de calificare desfasurate in lunile noiembrie, martie si aprilie.

Mai mult decat atat, invitati speciali vor fi membrii trupei Riff care vor incanta pe cei prezenti cu piese nemuritoare precum “In loc de bun ramas”, “Cercul vietii” sau “Ochii tai”.

Publicul va avea sansa de a asculta live o gama variata a ceea ce inseamna muzica rock. Vom avea parte de o expunere a unor subgenuri diversificate, toate adapostite de umbrela complexitatii si varietatii genului rock: de la heavy metal la blues rock, de la progressive la punk-rock, de la electro-rock la alternative.

Programul evenimentului a fost organizat in funcţie de tipologii muzicale, astfel ca incepand cu ora 15:00 vor urca pe scena formatii care abordeaza un gen apropiat de heavy metal, urmand ca agresivitatea stilului sa se diminueze treptat, iar la ceas de seara se vor auzi ritmuri de pop-rock si classic rock.

Programul zilei de 13 iunie va arata astfel:

15:00 – Masked Toys
15:50 – Vespera
16:40 – Rock4ce
17:25 – Reborn
18:15 – Red Cat Bone
19:10 – Plastik Charm
20:05 – Stema
21:00 – Tudor Turcu feat. The Colours

Headliner:
22:00 – The Troggs

Programul zilei de 14 iunie este urmatorul:

14:00 – DinUmbra
14:45 – 9,7 Richter
15:40 – Loungerie II
16:40 – Divizion of Joy
17:40 – Just another lie
18:40 – Burning Table
19:35 – Clar de luna
20:30 – George Sarluceanu

Special guest:
21:30 – Riff

Headliner:
22:30 – The Animals

Fondata in Marea Britanie, The TROGGS reprezinta una dintre cele mai influente trupe ale genurilor rock si punk. Sunt autorii unor hit-uri precum: “Wild Thing”, “With a Girl Like You”, “Love is All Around”. Artisti precum Iggy Pop si The Ramones ii mentioneaza drept inspiratie pentru muzica lor, iar Jimi Hendrix a realizat un cover dupa piesa “Wild Thing” numind-o “imn national”.

THE ANIMALS fac parte din fenomenul cunoscut in America sub numele de “British Invasion”, o perioada fructuoasa pentru muzica, in care s-au remarcat The Beatles, The Who si The Rolling Stone si sunt autorii unor piese arhicunoscute precum “House of the Rising Sun” sau “Don’t Let Me Be Misunderstood”.

Riff ocupa locul doi in clasamentul celor mai longevive formatii romanesti, dupa Phoenix. Trupa promoveaza genul hard rock cu influente de blues, iar consecventa sa a fost apreciata nu numai prin aplauzele publicului, ci si prin premii dobandite de-a lungul carierei. Riff a reprezentat Romania in deschiderea concertelor unor mari nume ale muzicii internationale precum Chris Norman sau Ten Years After.

Festivalul Rock in Parc este un eveniment prezentat de Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” si Primaria sectorului 4, organizat de Phoenix Entertainment si Sfinx Experience si sustinut de Ciuc Live Music.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.