Spread the love

Celebrul turneul Maiden England al grupului IRON MAIDEN este prezentat pentru prima oară în România, pe 24 iulie 2013 în Piața Constituției .

iron_maiden_live_2013_19862200-630x200

În anii 80, Maiden England a fost considerat unul dintre cele mai reușite turnee ale unui grup heavy metal, turneu ce în 1988 s-a desfășurat la nivel mondial pentru promovarea discului Seventh Son Of A Seventh Son.

Anul 2013 readuce în atenție Maiden England, iar concertul din 24 iulie va oferi fanilor Iron Maiden din România un show cu totul deosebit după ce grupul Iron va ateriza în România cu avionul Ed Force One, pilotat chiar de către solistul vocal al grupului, Bruce Dickinson.

Cu această ocazie, în Piața Constituției va fi construită o scenă de 18 m lungime, 15 adâncime și 1,8 m înălțime, pe care se va amplasa instalația de sunet și lumini a grupului, totul fiind construit într-un stil grandios.

Pe lângă jocurile de lumini de mare efect, Iron Maiden va prezenta un decor impresionant format din cel puțin zece fundaluri, care se vor schimba periodic, iar punctul de atracție va fi mascota grupului, Eddie the Head, cunoscută simplu ca Eddie.

Eddie va fi prezent pe scenă la o dimensiune apreciabilă având un dispozitiv hidraulic (în total 4 tone) ce va crea senzații pe parcursul concertului. Împreună cu decorurile fastuoase create de celebrul Derek Riggs, întreg concertul va fi clar punctul de atracție pentru cel mai important concert heavy metal din România pe 2013.

Printre piesele pe care Iron Maiden le va cânta în Piața Constituției nu lipsesc Can I Play With Madness, Fear Of The Dark, The Number Of The Beast și 2 Minutes To Midnight.

În deschiderea concertului Iron Maiden vor concerta grupurile VOODOO SIX și ANTHRAX.

Anthrax este un celebru grup american format în anul 1981 și considerat un pionier al genului thrash metal. În 2010 a fost prezent pentru prima oară în România cu ocazia festivalului Sonisphere unde a concertat alături de Slayer, Megadeth și Metallica sub egida Big Four, eveniment de marcă a scenei metalice. Turneul Big 4 a adunat pentru prima oară pe aceiași scenă aceste patru nume importante la nivel mondial.

În 2013 Anthrax revine în România cu un alt tip de show, iar printre piesele ce nu vor lipsi din Piața Constituției se numără Antisocial, Indians, dar și piese de pe noul material discografic, EP-ul Anthems scos anul acesta.

Voodoo Six este un grup britanic din noul val adept al genului hard rock și care până în acest moment a editat patru albume. Ultimul este o producție 2013, se numește Songs To Invade Countries To și arată un grup ce a progresat și care merită toată atenția la concerul din 24 iulie.

Evenimentul este prezentat de către Marcel Avram și East European Events în colaborare cu D&D East Entertainment.

Biletele se găsesc prin rețeaua Eventim și online pe www.eventim.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.