Spread the love

ARTmania și NFT Week lansează un parteneriat strategic care va permite participanților să experimenteze beneficiile NFT-urilor în cadrul festivalului ARTmania, precum acces exclusiv, reduceri, conținut digital unic și multe alte beneficii care vin odată cu proprietatea unui bilet NFT, marcând un pas important către integrarea tehnologiei blockchain în industria culturală și de divertisment din România.

În baza acestei colaborări, participanții la festival pasionați de tehnologie pot cumpăra bilete de zi sau abonamente NFT disponibile aici.

De asemenea, posesorii abonamentelor de 3 zile la ARTmania Festival și-l pot preschimba în NFT-uri („NFT Converted Edition”) și vor avea acces la un „NFT Secret Event”, un eveniment special care va fi organizat duminică, 28 iulie.

Iar primele 500 de persoane care își vor cumpăra bilete/ abonamente NFT sau își vor preschimba biletul sau abonamentul tradițional într-unul NFT se pot înscrie la unul dintre „NFT city tours”, tururi ghidate în oraș. Mai multe detalii despre această componentă urmând să fie anunțate în viitorul apropiat.

În plus, în baza acestei colaborări, participanții la festival vor putea participa gratuit, în baza brățării de festival, la prezentări, discuții, ateliere și evenimente alternative legate de tehnologie și dedicate explorării aplicabilității NFT-urilor în diverse domenii. Acestea vor avea loc în „ARTmania Technology corner”, zona dedicată subiectelor high tech din Piața Mare.

Participanții vor avea ocazia să învețe direct de la experți în blockchain, artiști digitali și organizatori de evenimente despre cum pot folosi NFT-urile pentru a accesa o lume de posibilități nelimitate.

Integrarea NFT-urilor în sectorul cultural din Sibiu nu este doar o premieră națională, ci și o viziune asupra modului în care tehnologia poate adăuga plus valoare experiențelor culturale și sociale. Parteneriatul nostru cu ARTmania Festival este o dovadă a angajamentului comun de a inova și de a oferi publicului acces la o gamă diversificată de activități, cu beneficii suplimentare aduse de tehnologia blockchain.

Prin platforma NFTTickets.ro, dorim să oferim o soluție inovativă la unele dintre cele mai presante probleme din industrie, cum ar fi contrafacerea biletelor și lipsa de transparență pe piața secundară. NFT-urile ne permit să reconstruim aceste procese pe o bază de încredere și deschidere, marcând începutul unei noi ere în organizarea evenimentelor” , a declarat Ovidiu Popica, [Coordonator Proiect NFT Week], la lansarea oficială a NFT Week.

ARTmania a fost gândit încă de la începuturile sale ca o platformă dedicată premierelor și inovației, un loc în care publicul să poată experimenta o varietate de forme dedicate expresiei artistice, să se poată întâlni cu artiștii preferați, veniți adeseori pentru prima dată în țară și să aibă parte de experiențe noi. A fost, de altfel, primul festival de la noi care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment, fiind mereu dedicat inovării, ducerii experiențelor culturale mai departe.

Acest parteneriat strategic vine în continuarea celor 18 ani de premiere muzicale marca ARTmania și reprezintă un pas important în aducerea culturii și tehnologiei mai aproape”, a declarat Codruța Vulcu, Director și Fondator al ARTmania Festival

Platforma NFTTickets.ro va juca un rol esențial în acest ecosistem, oferind soluția tehnologică necesară pentru emiterea și gestionarea biletelor și avantajelor asociate sub forma de tokenuri non-fungibile. Această abordare nu doar că simplifică procesul de cumpărare și vânzare a biletelor, dar oferă și o serie de avantaje majore, cum ar fi autenticitatea garantată, imposibilitatea falsificării și o piață secundară echitabilă pentru tranzacționarea biletelor.

Prin parteneriatul trategic cu ARTmania Festival, NFT Week își propune să stabilească un model de bune practici pentru alte orașe și festivaluri, demonstrând că tehnologia blockchain poate aduce inovație și valoare adăugată în industria culturală și de divertisment.

Într-o primă etapă, NFT Week își propune să exploreze puterea și flexibilitatea NFT-urilor într-o varietate largă de domenii din viața culturală și socială a orașului Sibiu: de la festivaluri și concerte, la acces în muzee, teatre, evenimente de modă sau competiții sportive și să demonstreze potențialul transformativ al tehnologiei blockchain, cu un accent deosebit pe utilizarea NFT-urilor în ticketing și organizarea evenimentelor.

Pentru mai multe informații despre NFT Week,  vizitați nftweek.ro. Descoperiți cum NFT-urile și blockchain-ul sunt pe cale să redefinească experiența culturală și de divertisment în Sibiu și dincolo de acesta.

Festivalul ARTmania se desfășoară între 26 și 28 iulie 2024, în Sibiu, din line-up-ul ediției făcând parte nume sonore precum: Korn (SUA), Spiritbox (CA), Satyricon (NO), Borknagar (NO), The Flower Kings (SE), Monuments (UK), TAINE (RO), Alpha Q (RO) și Awake the Demons (RO), noi nume urmând să fie anunțate în viitor.

# # #

Despre NFTTickets.ro:

NFTTickets.ro este o platforma avangardistă dedicată emiterei și gestionării biletelor sub forma de NFT-uri, oferind o soluție completă pentru organizatorii de evenimente care doresc să beneficieze de avantajele tehnologiei blockchain. Prin utilizarea acestei tehnologii, NFTTickets.ro asigură transparență, autenticitate și o serie de beneficii exclusive pentru deținătorii de bilete.

# # #

Despre ARTmania Festival:

ARTmania   Festival,   primul   festival   românesc   care   a   dezvoltat   în   România   ideea   de   îmbinare   dintre   artă   și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

Începând cu 2006, ARTmania   s-a   consacrat   drept   principal   promotor   regional   al   proiectelor   muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.